Zwangerschapsupdate

25 weken zwanger alweer! De buik groeit maar door en wij hebben zelfs het koppie van onze kleine mag al mogen zien door middel van een 3d echo. Wat bijzonder was dat! Er zijn al aardig wat babyaankopen gedaan en er wordt geklust in de babykamer. Ook zit een eerste bezoek aan de pufclub erop.
Kortom genoeg te vertellen deze zwangerschapsupdate!

Lange nachten

De nachten zijn lang. Ik slaap altijd al slecht, maar nu breekt dat toch wat meer op. Het is niet alleen het plassen wat mij uit de slaap houd maar ook het niet kunnen vinden van mijn draai. Of slapende handen en kramp in mijn benen.
Balen want ik ben overdag dan weer zo moe en trek het ’s avonds opblijven ook niet goed. Vermoeiend dus!

Mid pregnancy dip

Bij de controle bleek mijn bloeddruk laag te zijn. Dit is normaal en noemen ze de mid pregnancy dip. In de weken hierna zal de bloeddruk weer gaan stijgen. Wat ik hiervan nu merk is moeheid en het zien van het complete melkwegstelsel als ik opsta. Gelukkig kan het geen kwaad, beter te laag dan te hoog!

3d Echo

Onlangs belde de verloskundige met de leuke vraag of wij een gratis pretecho wilden laten maken van ons kindje.
Ze hadden een echoscopiste in opleiding in huis en die zocht zwangere buiken om op te oefenen.
Maar natuuuurlijk, leef je uit! Super leuk natuurlijk. Ik had er eigenlijk niet eens aan gedacht dat we dan ook 3d beelden te zien zouden krijgen van ons kind, maar dat gebeurde wel. Wat bijzonder zeg!
We zijn helemaal verliefd op dat schattige neusje en mooie koppie. Maakt het allemaal nog weer wat sprekender!
Ongelofelijk dat dat kindje echt in mijn buik zit.
Met 30 weken zal ik nog een groeiecho krijgen en met 36 weken een liggingsecho. Leuk weer even gluren. En hopelijk zijn de uitslagen allemaal weer goed.

Groeipijn

Dat mijn buik goed groeit is natuurlijk alleen maar mooi en een goed teken, toch voel je het wel.
Een strak trekkerig en vooral zwaar gevoel. Op mijn rug liggen voelt niet fijn meer, net of er een grote waterballon op je buik drukt. Wat natuurlijk ook eigenlijk zo is. En omdraaien in bed moet voorzichtig gebeuren anders krijg ik er een helse bandenpijnsteek bij.
Op mijn linkerzij liggen met desnoods een kruik helpt wel wat tegen de spanning. Toch weer dat toontje lager zingen dan dus.

Pufclub

Mijn man en ik hebben gekozen voor de bevallen doe je samen zwangerschapscursus. Hij mag (moet) elke keer mee en leert zodoende ook alles over de bevalling en hoe hij mij kan ondersteunen. Ook nu al tijdens de zwangerschap.
We leerden bijvoorbeeld over de buikademhaling en zullen de komende weken bijvoorbeeld ook de kuit en bekkenspieren gaan versterken. Alleen maar goed nu mijn lijf steeds harder moet werken.
Ook worden de kwaaltjes besproken en uitgelegd en krijgen we veel tips en trucs. Denk wel dat we hier wat aan gaan hebben, deze pufclub 😉

Tot zo ver de zwangerschapsupdate, binnenkort lekker even eruit en ontspannen. Ik zeg non stop zwemmen en in bad dobberen. Lijkt mij heerlijk!!!

2 thoughts to “Zwangerschapsupdate”

  1. Wat ik deed in deze tijd vooral, was zwangerschapszwemmen, nu is dat gewoon een uurtje waarin dames die zwanger zijn komen zwemmen, baantjes trekken of dobberen, en dat was zo lekker, toen de buik zwaarder werd! Misschien een tip voor jou ook, dat is er vast nog wel, die uurtjes voor de zwangeren. Als je tenminste van zwemmen houdt natuurlijk!

    Fijn dat alles zo goed gaat, en ook die tweede gratis echo, geweldig! Toen ik zwanger was, bestond dat nog niet, dus gewoon een echo en maar 1x, dat is ook veranderd, zo vaak nu… de ligging werd met de hand gevoeld ook toen, door de verloskundige, die voelde dan of de baby goed lag op het laatst.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *