Zondagwandel Strokelbos

Onze zondagochtend begint heerlijk ontspannen met een lekker ontbijtje. Versgebakken broodjes, een ei en een kop thee.
De zon schijnt, een stralende herfstdag. Voordat wij deze middag middag naar mijn broertjes (grappig, al 27 en toch nog altijd mijn broertje) verjaardagsfeest zullen gaan willen wij eerst gaan wandelen. De beslissing om dat weer op de Veluwe te gaan doen is snel gemaakt.

DSCF6013
Eenmaal de stad uit komen wij al snel terecht in dichte mist die laag over het boerenland hangt. Een prachtig gezicht! Bijzonder hoe de zonnige sfeer zo plots om kan slaan in iets mysterieus.
Het levert schitterende foto’s op. Deze weilanden staan vol windmolens, maar ze verdwijnen haast volledig in de mist.

DSCF6014
DSCF6022
DSCF6018

Zo plots als de mist opdoemde zo plots is hij ook weer verdwenen. De blauwe lucht en het vrolijke zonnetje staan stralend aan de hemel. Binnen 40 minuten vanaf ons huis staan wij in een mooi diep bos.

DSCF6026
Het Strokelbos is een stuk bos even voorbij Harderwijk aan het begin van de Veluwe.  Het was perfect wandelweer. Wij gingen voor de rondwandeling van 5 km.

DSCF6062
Eenmaal de eerste rode paaltjes gevolgd te hebben besloten wij af te buigen dieper het bos in.
We kwamen ontzettend veel honden tegen en na enig research bij thuiskomst bleek dat het gebied getipt wordt op diverse hondenfora omdat de viervoeters er los mogen lopen.
Na een paar leuke bospaadjes kwamen wij opeens weer een rood paaltje tegen. Back on track!

DSCF6031
DSCF6046
We zochten een heerlijk plekje in de herfstzon om een broodje te eten en iets te drinken.
En wanneer ik dan de vogeltjes hoor fluiten en die heerlijke dennengeur opsnuif voel ik mij compleet ontspannen.

DSCF6033

DSCF6041
Het Strokelbos is een mooi stuk bos met heel veel wandelpaden. Hoewel er drie bewegwijzerde routes zijn uitgezet (van 5, 7 en 9 km) kan ik aanraden gewoon een van de vele bospaadjes te volgen en je eigen weg te vinden. Zo kom je op rustige plekjes en loop je minder recht toe recht aan.

DSCF6060
Op de weg terug naar de auto verzamel ik nog een paar mooie herfstbladeren in een heel spectrum aan kleuren. Thuis heb ik ze ingelijst.
Een stukje herfst in huis.

Mooi he, de natuur.

DSCF6065

 

20 gedachten over “Zondagwandel Strokelbos

  1. leuk dat je kwam buurten, stadsgenoot. Wij gaan regelmatig naar Dronten, wandelen in het Wilhelminabos. Maar ook hierachter, ik woon bijna aan de Oostvaardersplassen, is het prachtig fietsen en wandelen. Mooi die bladeren zo ingelijst, leuk idee

  2. Heerlijk zo’n wandeling in de ochtend. Wij waren gisterochtend ook al vroeg in het bos. Gelukkig scheen ook al snel het zonnetje. Mooi zo op de Veluwe….weer heel ander landschap dan hier (Achterhoek)
    Leuk die herfstbladeren in allerlei kleuren. Ik wil binnenkort nog wat kastanjes en eikels meenemen…meestal doe ik ze op een blad met wat lichtjes ertussen.
    Groetjes Harriët (LadyHotseflots) via Serena

  3. Oh, jullie weten echt wat genieten is hè?! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt~! De bovenste paar mistige foto’s …. Oh ik hou ervan! Top!

  4. Wat een prachtig bos! Ik wilde gisteren ook foto’s maken in het bos maar mijn kaartje zat nog in de laptop.. Lekker slim weer.. En het was niet eens mijn eigen schuld dit keer! Wel een beetje jammer dat ik mijn lensdop kwijt ben geraakt.. En tjah die ga je niet zo makkelijk meer terug vinden.

  5. Wat een prachtige foto met die bladeren in je hand. Ik had nog nooit gehoord van het Strokelbos maar wat ziet het er mooi uit. Bij mijn ouders in de buurt is er ook een bos en ik vind het heerlijk om daar rond te lopen in het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *