Wat ik wel/niet had verwacht van zwanger zijn

De wondere wereld van het zwanger zijn. Wat had ik verwacht? En wat niet? Sommige dingen zijn echt verbazingwekkend. Ik maakte een  lijstje.

P.s. de Read More knop is verdwenen onder mijn blog intro’s dus klik gewoon op de foto voor de rest van het bericht.

♥ Dat eerste schopjes voelen als ‘plopjes’
♥ Dat je niet perse kotsend boven de wc hoeft te hangen tijdens je zwangerschap (niet 1x!)
♥ Dat nesteldrang echt bestaat, ook bij de vader in spé, vooral de laatste weken…
♥ Dat je kleding wil blijven kopen voor de kleine spruit (weet me in te houden…)
♥ Je hoeft niet persé heel rare eetbuien te hebben als je zwanger bent
♥ Dat je bij de eerste echo spontaan verliefd wordt op je baby
♥ Mijn haar valt niet meer uit!
♥ En groeit excessief… overal….
♥ Je nagels groeien ook super snel
♥ Iemand anders je schoenen en sokken aan laten doen omdat je er niet meer bij kunt is super irritant
♥ Rustig aan doen is MOEILIJK
♥ Dat een buikbaby die heel vaak per dag langdurig de hik heeft in het begin schattig is, maar daarna wordt het gevoel irritant.
♥ De slapeloze nachten…
♥ Iedereen kijkt eerst je buik en dan pas jou aan
♥ Een hittegolf terwijl je hoogzwanger bent is niet grappig
♥ De baby heeft op een gegeven moment een aardig vast ritme van bewegen
♥ (Dure) zwangerschapskleding is overrated en ook daar kun je uitgroeien..
♥ Mijn shirts komen allemaal onder de vlekken want alles valt op mijn ‘buiktafeltje’

 

6 thoughts to “Wat ik wel/niet had verwacht van zwanger zijn”

 1. Schoenen en sokken heb ik tot het laatst zelf gedaan, hahaha ondanks mijn buik, ja vraag niet hoe, maar ik was altijd al lenig en dat is dan eigenlijk best handig als je kunt rekken en strekken langs je buik heen met je voeten ondersteund op de bank 😉 Of op bed…

  Die hittegolf, daar heeft mijn moeder het ook nog weleens over ja, toen ze van mij zwanger was, hahahaha De zwangerschapskleding? Really, daar heb ik geen last van gehad, daar is dus duidelijk dus ook iets veranderd… ik heb gekocht of aangeschaft duur en niet zo duur, maar alles tot op het einde kunnen dragen en zelfs daarna nog 😉

  X

 2. Leuk om te lezen hoe iedereen het allemaal ervaart. Zelf:
  – was mijn zwangerschap appeltje eitje. Ik heb me geen moment ziek gevoeld, heb eigenlijk van geen kwaaltje last gehad, kon dingen extreem goed onthouden, had geen last van nesteldrang, ook geen last van vreetbuien en ik sliep prima. Wat een geluk!
  – ik kocht zwangerschapskleding die ik ook daarna nog kon dragen. En daar kan je best leuke (en betaalbare) kledingstukken in vinden. Vooral die strechtjurkjes zijn ideaal. Die draag ik nu dus ook gewoon en ze zitten hartstikke leuk. Ik kocht ook veel via marktplaats. Want wat een zonde van het geld om daar veel geld aan uit te geven.

  Maar ik vond het vooral bijzonder. Dat zo’n kleintje groeide in mijn buik. Prachtig! En ook hoe aardig iedereen naar je toe is. We zouden vrede op aarde hebben, als iedereen zwanger zou zijn 🙂 Ik was alleen niet gediend van mensen die aan mijn buik gingen zitten. Onbeschoft vond ik dat en daar zei ik ook direct wat van. Ervaar je dat ook? Dat mensen je zien als publiekelijk bezit?

 3. Oh zeg, zo veel herkenbare dingen!
  Mijn shirts zaten ook vol met vlekken, en ook hier: niet 1x misselijk geweest, zalig toch hé 🙂
  Ook geen vreetbuien hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *