Wanna see La Palma

Het aftellen gaat nu best wel hard en ondertussen heb ik al aardig wat info over het Canarische eiland La Palma doorgespit!
Ik ben zo iemand die altijd het meeste uit de vakantie wil halen. Mijn man is meer van het type ijskoud biertje en zwembad. Maar gelukkig doet hij ook wel sportief met mij mee.
La Palma staat bekend om zijn ruige natuur en het is een echte wandelbestemming. Daarnaast is er ook cultuur te snuiven. Het eiland kent een Cubaans sfeertje, afkomstig van de vroegere bootreizen vanaf dit eiland naar de nieuwe wereld in Amerika.
Ik zette de dingen die wij willen gaan zien en doen op een rijtje.

La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Het onderscheidt zich van andere Canarische Eilanden als Tenerife en Gran Canaria door het ontbreken van massatoerisme. Het eiland kent enkel een bescheiden ecotoerisme en de toeristen die het eiland bezoeken (voornamelijk wandelaars) komen voor de prachtige natuur en de authentieke eilandcultuur.

bron: wikipedia

Wandelingen

Het eiland is een echt wandeleiland en er zijn heel veel mooie en spectaculaire wandelingen te maken. Bijvoorbeeld die over de kraterwand van een vulkaan. De Caldera de Taburiente. Dit is de grootste krater met wel 9 kilometer doorsnede!

 

Wij kunnen als bosliefhebbers ons hart ophalen op het eiland. Er zijn diverse bossen om heerlijk door heen te dwalen. Met watervallen!
Op het eiland groeien drakenbloedbomen. En is er een mysterieus laurierbos.

Las Tricias, La Palma

 

Een bijzonder verschijnsel op La Palma zijn de zogenaamde valwolken. De wolken vallen als het ware over de bergrug heen. Een bizar gezicht. Bekijk deze mooie video maar eens.

Stranden

Puerto Naos is een van de mooiste stranden van het eiland.

Omdat het eiland omringd wordt door de Atlantische oceaan kun je niet overal zo maar rustig zwemmen. Gelukkig zijn en plekken waar het wel mogelijk is. Een goed voorbeeld zijn de natuurzwembaden San Adre’s en La Fajana.

 

Je kunt ook een boottocht maken om dolfijnen te spotten. Dit hebben wij eens op Madeira gedaan en met succes, wat een machtig mooie ervaring was dat. Heel bijzonder!

Markten

La Palma heeft diverse overdekte markthallen. Dit vonden wij in Barcelona ook zo leuk om te bezoeken en om er lekkers te kopen. De producten zijn zo kunstig tentoongesteld.

Op het eiland zijn ook wekelijks boerenmarkten en hippie markten (Argual op de Plaza Sotomayor) in de openlucht. Ook deze willen wij bezoeken!

Het pittoreske plein van Argual

Op zondagochtend is er een kleurrijke markt op het plein van Argual in het westen van La Palma

Plaza de La Glorieta

Met meer dan honderdduizend steentjes en een wereld aan geduld beeldhouwde de Palmese kunstenaar Luis Morera het pleintje Plaza Glorieta. La Palma lijkt hier kleurrijk tot stilstand te zijn gekomen.

Hagedissen zijn uitgegroeid tot reuzenwezens, vulkanen hebben kleur gekregen en de omringende planten groeien door in de ronde vormen van het plein. Een groter contrast met het omringende diepzwarte vulkaanlandschap is ondenkbaar.

Carnaval

Carnaval wordt op La Palma uitbundig gevierd met muziek, optochten, dans en volop eten en drinken.

Je begrijpt dat wij niet kunnen wachten tot wij in 4,5 uur naar dit Canarische eiland mogen vliegen en al die moois mogen gaan beleven!

7 gedachten over “Wanna see La Palma

  1. Wow, geniet er van!! Het is ook mijn favoriete Canarische eiland. Wij zijn daar gaan zwemmen in de natuurzwembaden, heerlijk. Ik kijk al uit naar je reisverslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *