Waar ik naar uit kijk in december

Whut?! December? Het is toch net augustus geweest? Ik ben toch ‘pas’ bevallen? Zo voelt het voor mij dat het nu alweer december is. Ons kleine mannetje kletst de oren van je kop (duidelijke erfenis van moeders) en is al weer drie maanden oud.
Waar ik eerder beweerde dat ik de welbekende sprongetjes nooit echt kon merken aan hem, is dat de laatste keer even anders geweest. Veel slapen, hangerig zijn en vooral bij mama willen.
Nu is de sprong genomen en merk ik dat hij veranderd is.
Het de hele dag door kletsen, nieuwe geluiden oefenen, het eten uit je mond kijken, opeens dingen heel goed met beide handen aanpakken, echt met een speeltje spelen en overdag stukken minder slapen zijn daar de bewijzen van.
Maar ik dwaal af. December en waar ik naar uit kijk de komende tijd lees je in deze blog.

Ons eerste echte kerstfeest als gezinnetje. Dat is waar ik al van fantaseerde toen Benjamin vorig jaar nog in mijn buik zat en ik tijdens het kerstdiner amper een hap door mijn keel kreeg.
Op 11 december wisten wij al dat ik zwanger was. Moeilijk te geloven dat we alweer een jaar verder zijn.
Zijn kerstoutfit (met stropdasje!) hangt al klaar. Tegen die tijd zal zijn haar inmiddels wel weer aardig terug gegroeid zijn om hem een mooie feestcoupe te geven.

Ik ben erg benieuwd hoe die kleine het tijdens oud en nieuw gaat doen. Zal hij er doorheen slapen?
Ik weet in ieder geval dat ik dit jaar een welverdiend glaasje Champagne ga nemen. Dat heb ik vorig jaar wel gemist.
Ik moest oudjaarsavond nog werken en kwam heeeeelemaal gesloopt thuis, heb nog net 12 uur gehaald en lag daarna al vrij snel in mijn bedje.

Na de feestdagen gaan wij als gezin een midweekje naar Landal Coldenhove, midden op de Veluwe.
Dit gaat ook zo gezellig worden, lekker in bad, wandelen, relaxen. Zwaar aan toe!

Wat een bewogen, bijzonder, zwaar, liefdevol, snel, overweldigend, leuk jaar was dit.

3 gedachten over “Waar ik naar uit kijk in december

  1. Wat lekker dat jullie er een midweek tussen uit gaan na de feestdagen! Kan me voorstellen dat je uit kijkt naar jullie eerst kerst met de kleine, die sokken op de foto, zoooo schattig!

  2. Ik kan me voorstellen dat je er naar uitkijkt. Ik had dat wat minder. Maar dat kwam gewoon omdat mijn zoon op 12 november is geboren (gelukkig niet op de uitgerekende datum, 5 december). Meneer was net op de wereld, alles is dan nog hartstikke nieuw en ineens is het Sinterklaas en Kerst. Natuurlijk ‘vierden’ we het wel, maar als je dan nog maar net moeder bent, ben je er toch niet zo mee bezig. Het jaar daarop voelde het dus meer als de eerste keer kerst als een gezin 🙂

  3. Hi hi hi bij ons is het alweer dik 9 maanden en ja die sprongen gaan hard hoor, echt geniet ervan! Zo’n jaar van zwangerschap gaat in eerste instantie langzaam tot het er is en dan… ja het was net augustus, hahahaha

    Heel herkenbaar, geniet van jullie eerste kerst samen! en daarna jullie weekje weg!

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *