Van der Valk hotel Harderwijk op de Veluwe

Harderwijk ken je waarschijnlijk vooral van het Dolfinarium. Of misschien heb je het leuke stadscentrum eens een bezoek gebracht. Maar Harderwijk is ook de toegangspoort naar de Veluwe.
In het Harderwijkse bos en het Leuvenumse bos kun je ontzettend mooie wandel -en fietstochten maken.
De natuur is heel divers, je vindt er bossen, heide en indrukwekkende zandverstuivingen.
Wij boekten een nachtje in het van der Valk hotel in Harderwijk om te relaxen want dat kun je daar enorm goed.

Het hotel was luxe en sfeervol. In de bar een gigantische openhaard en alle ruime kamers zijn voorzien van een luxe badkamer met inloopdouche, bubbelbad, groot bed, zithoek en flatscreen.
De kamer heeft uitzicht op het bos. Sommige kamers hebben een balkon met zitje.
Het leuke aan dit hotel vond ik de bijzondere printjes op het behang en de vloeren.
Het fluwelen hondenbehang was mijn favoriet. In de ochten genoten wij van een super uitgebreid ontbijtbuffet.
Deze blog is overigens niet gesponsord hoor, was het maar waar haha.

DSC_0737
DSC_0739

IMG_20150911_135218

IMG_20150911_135403

IMG_20150911_140253
DSC_0740

Vanuit het hotel loop je zo het bos in. Er stond een Valk wandeling aangegeven, maar al snel hebben wij geen paaltjes meer gezien. Bij navraag aan de receptie bleek dat veel paaltjes verdwenen zijn door vandalisme. Je kon van de medewerker een kaart met de juiste wandelroutes krijgen.

DSC_0741
DSC_0742

DSC_0792
De herfst is echt al begonnen in het bos. Wij hebben enorm veel paddestoelen gezien.

DSC_0743

Beekhuizerzand

Het Beekhuizerzand is net als het Hulshorsterzand even verderop (klik hier voor blog met foto’s) een stuifzandgebied wat in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Nu is het tevens in gebruik als militair oefenterrein maar je kunt er doorheen wandelen en fietsen.
Toen wij in de schemer door de bosrand liepen zagen (en hoorden) wij veel herten. Aangezien het burlseizoen is aangebroken hoopten wij nog burlende edelherten te horen hier op de Veluwe maar dat is helaas niet gebeurd.
Er vlogen wel enorm veel vleermuizen rond onze hoofden!

DSC_0762
IMG-20150911-WA0010
IMG-20150911-WA0018
DSC_0764
DSC_0781
DSC_0782

Harderwijkse bos

Dit is een stuk bos wat wij nog niet eerder bezocht hebben. Het is een mooi divers stuk natuur. Veel grove dennen en een glooiend landschap met afwisselend heide en bos.
Op de heide graast een grote schaapskudde die net op het moment dat wij er doorheen wandelden door schaapshonden bijeen werd gedreven. Mooi om te zien.

Het Harderwijkse bos is het thuis van veel dieren. Als u wandelt of fietst en geen lawaai maakt, heeft u kans ze te zien. Deze zoogdieren leven in het Harderwijkse bos: reeën, edelherten, wilde zwijnen, eekhoorns, vossen, konijnen, vleermuizen, dassen en boommarters. U vindt er ook reptielen bijvoorbeeld de hazelworm en de hagedis.
De lucht boven het bos is drukbevolkt. De volgende vogels vliegen hier rond: koolmees, pimpelmees, staartmees, zwarte mees, goudvink, appelvink, vink, grote bonte specht, zwarte specht, groene specht, vlaamse gaai, ekster, havik, buizerd, sperwer en wespendief. Ook vlinders en insecten vindt u hier tussen: kleine vos, atalanta, heide vlinder, bruin zandoogje en dagpauwoog.

Bron: http://www.harderwijk.nl/vrije-tijd/harderwijkse-bos_3559/

DSC_0791
DSC_0793
DSC_0794
DSC_0795
Als je de Veluwe eens wilt bezoeken maar te ver weg woont kan ik een nachtje in dit hotel zeker aanraden!
Helemaal als je geen eigen bad hebt thuis. Wat heb ik ervan genoten zeg!3 thoughts to “Van der Valk hotel Harderwijk op de Veluwe”

  1. Wat een prachtige foto’s nam je mee terug. Je wist al dat ik zelf met mijn familie al heel lang geleden jaren op Ermelo stond, naast de Ermelose heide zelfs, dus wij zaten daar meer in de bossen. maar ik ben wel naar Harderwijk gefietst ook voor de zomaar, het strandje, wat nu helemaal veranderd is.

    Dofinarium ook, centrum ook, meestal gingen we daar voor de huishoudelijke spullen heen voor in de caravan, hahahaha Maar die bossen daar en stukje heide dan weer niet. Gek genoeg? Of omdat we naast die andere heide zaten en ook daar ik heb ze in actie bezig gezien vroeger met de tanks, dat is echt heel apart kan ik je vertellen. helaas geen foto’s van.

    Dus, ja, een absolute aanrader om daarheen te gaan omdat ik weet hoe het is en kan zijn 😀 En dat bad, ja ziet er echt goed uit! hahaha

    X

  2. Heerlijke dat drukke behang. Daar hou ik wel van hahaha. Prachtig de Veluwe, misschien de volgende keer toch wat meer daar in de buurt op vakantie *schrijft op lijstje*!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *