Uitjes tip: Theetuin Eemnes onze trouwlocatie!

Je trouwlocatie is een van de belangrijkste dingen om zo snel mogelijk te bedenken en vast te laten leggen vanaf het moment dat je weet dat je gaat trouwen. Helemaal als het om een gewilde locatie gaat! Het is tevens een van de leukste dingen om te regelen.

Mijn schoonouders waren degene die ons op de Theetuin in Eemnes wezen. Ze waren er weleens geweest en ze tipten het om eens te gaan kijken als we eens een leuk uitje wilden. Ik bezocht de leuke site en het hele sfeertje vond ik al direct heel erg leuk! Toen las ik ook nog eens dat je er ook op locatie kunt trouwen, dus zochten wij een mooie dag uit om deze locatie eens te gaan bezoeken.

En zo gebeurde het dat wij op slag verliefd werden op deze plek. Een groene oase van rust aan de buitenrand van Eemnes. Kippen en kuikentjes die los rond lopen in de tuin, verschillende nisjes met picknicktafels, een grote kas met daarin een winkeltje, een groot levend ganzenbord spel voor kinderen, mooie oldtimers en een trouwzaal met rode theaterstoelen en een lange rode loper. Buiten is een romantisch prieel met een mooie loofgang ernaartoe. Het oude theehuis is ook sfeervol ingericht met houtkachels en brocante. Je eet er de lekkerste broodjes, taartjes of geniet van een high tea.

Nadat wij hier zelf waren gaan kijken hebben wij een afspraak gemaakt met de vriendelijke eigenaresse om ons rond te leiden en meer te vertellen over trouwen op deze perfecte plek! Door haar verhaal, was er geen twijfel meer mogelijk.
Alles zou sfeervol worden versierd hoe wij wilden, tot de kleur van de rozenblaadjes waarmee de tafels zouden worden versierd aan toe. Zij kende een hele leuke trouwambtenaar die ons in het prieel kon trouwen, bij slecht weer kon er uitgeweken worden naar de kas. Champagne zou worden ontkurkt in de tuin en daarna een complete lunch aan mooi gedekte tafels met wit kant in de tuin onder de bomen.
Het prijskaartje was even slikken maar keihard sparen hadden wij er wel voor over. Dit moest en zou het worden. Het reserveren kon niet te lang op wachten want het is een zeer gewilde trouwlocatie. Maar het lukte en op 7 juni vorig jaar hebben mijn man en ik hier elkaar het jawoord gegeven op een perfecte zonnige dag!

Leuke van een dergelijke locatie is dat wij er altijd weer naar toe kunnen gaan om een hapje en een drankje te nemen en nogmaals samen door de loofgang te lopen op weg naar het prieel. En in gedachten nogmaals de bruiloft te beleven.

In de winter is de theetuin ook een aanrader met overal knisperende vuurkorven en fonkelende lichtjes.

Theetuin Eemnes is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur
http://www.theetuineemnes.nl/

DSCF4206
DSCF4210
DSCF4211
DSCF4212
DSCF4213
DSCF4220
DSCF4222
DSCF4226
DSCF4230
DSCF4232
DSCF4233
DSCF4237
DSCF4243
DSCF4253
DSCF4255
DSCF4256

17 gedachten over “Uitjes tip: Theetuin Eemnes onze trouwlocatie!

  1. Deze romantische en landelijk ogende locatie lijkt mij een uitstekende keuze voor een grootse gebeurtenis als je trouwdag. Maar ook een leuke tip voor een weekenduitje, natuurlijk.
    Ik weet niet hoe de omgeving eruitziet, maar die ‘theetuin’ lijkt me wel wat om even gezellig bij te komen na een lange boswandeling (met een pannenkoekje of zo).

  2. Dat is zeker een hele mooie bijzondere locatie! Lijkt me ook erg leuk om na een flinke boswandeling even bij te komen in een rustige sfeer…

  3. Wat een prachtige plek. Mocht ik ooit gaan trouwen met vriendlief, wat ik niet en wel wil (allemaal erg dubbel). Dan wil ik trouwen in de Hortus in Haren in een prachtige tuin met heel veel water <3 en vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *