Uitjes tip: Midwinterfeest Graft – De Rijp

De Rijp is de plaats waar ik als kind veel kwam omdat mijn opa en oma daar woonden. Fraai gerestaureerde huizen uit de zeventiende eeuw. 120 Rijksmonumenten en 27 gemeentelijke monumenten. Jan Adriaanszn. Leeghwater noemde dit tussen de landerijen gelegen authentieke dorp in de 17e eeuw al ‘Het beste dorp van Holland. Op 13 en 14 december is er in dit Noord Hollandse dorp een leuk Midwinterfeest in Dickens stijl, compleet met kerstmarkt.

Het programma

Op het programma staat muziek, kunst en cultuur. Verschillende locaties in het centrum van het dorp zijn vrij te bezoeken.
Bezoek bijvoorbeeld een toneelvoorstelling in de plaatselijke basisschool, luister naar allerlei soorten muziek (pop, opera shanty, blues of zelf Keltische) in de kroeg of op diverse podia of bekijk een dansvoorstelling bij de mooie Kerk.
De prachtige dorpskern, het oudste gedeelte van De Rijp wordt, zoals tijdens de vorige edities, het decor voor de kerstmarkt. Het feestterrein, bevolkt door burgers en buitenlui in nostalgische kleding, zal het aanzien geven van een dorp rond 1900.

Dagen, tijden en route

Het evenement speelt zich af, op zaterdag 13 december van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag 14 december van 12.00 tot 18.00 uur.
De kerstmarkt begint beide dagen om 11.00.

Alle informatie vind je op: www.midwinterfeest-graftderijp.nl

Videoverslag

Bekijk hier een videoverslag van een eerdere editie.

 

4 gedachten over “Uitjes tip: Midwinterfeest Graft – De Rijp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *