Uitjes tip: Dickens Festijn Deventer

Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Op zaterdag 20 en zondag 21 december vind daar voor de 24e keer het Dickens festijn plaats. De smalle straatjes wemelen dan van de personages uit het beroemde boek A Christmas Carol van de Engelse schrijver.
Van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.
Wij bezochten het Dickens festijn een paar jaar geleden voor de tweede keer. Het was winters weer met veel sneeuw en kou, maar dat droeg alleen maar bij aan de sfeer!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De smalle straatjes en hoge oude huizen en prachtige panden van het centrum zijn versierd en her en der staan huizenhoge kerstbomen met duidenzen lampjes. Overal kraampjes met punch, glühwijn, warme chocomelk en het geurt naar gepofte kastanjes.
Op de hoeken van de straten staan Christmas Carol Singers te zingen, handwerkers demonstreren hun ambacht. De strenge agenten van de 19e eeuwse stad houden de bezoekers in het gareel. Toch weten kleine boefjes te stelen. Zwervers bedelen, een ganzenhoeder loopt voorbij met zijn tientallen ganzen. Een melaatse klampt je aan.
Iedereen blijft super in zijn of haar rol en je waant je in een winters Engeland van een eeuw geleden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Dickens Festijn vindt voor de 24e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Het festijn is op zaterdag 20 en zondag 21 december van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang welke kan oplopen tot 1,5 uur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bezoekers worden gecontroleerd toegelaten waardoor het in het Bergkwartier gezellig druk is, niet té druk dus! Je moet er even voor wachten maar de organisatie is goed. Een ontzettend leuk en bijzonder uitje!

Mocht Deventer te ver weg zijn voor je er is ook een winterfair in Dickenssfeer in Garderen! Meer info lees je hier.

 

23 gedachten over “Uitjes tip: Dickens Festijn Deventer

  1. Jah Deventer is leuk (daarom woon ik er ook). Heb nu al weer zin in dickens wij zijn altijd aanwezig uiteraard in passende kleding om hotwine en chocolademelk te verkopen. Bij de bergkerk voor het goede doel!

  2. Dat lijkt mij echt super leuk! Wij wilde vorig jaar gaan naar die in Arcen want daar heb je ook zo’n festival. Maar toen moest ik helaas werken. En nu is het veelste ver weg haha!

  3. Ik kom uit Deventer en het Dickens festijn is inderdaad super leuk. Maar meestal vind ik het te druk om er zelf heen te gaan. Alleen met sneeuw ben ik er te vinden, dan is het echt net een sprookje!

  4. Oh das een goede tip ! Ik wil zeker gaan kijken .. kijken of t lukt om naar Deventer te rijden met man of dochter(s)

    Hoor er al zovaak over, nu wil ik het zelf zien !!!

  5. Dat lijkt me echt zo tof. Ik heb er al vaker over gehoord en eerdere jaren kon ik niet. Jammer genoeg is Deventer voor mij vanuit België nu toch wat té ver uit te richting…

  6. Ja geweldig is dit! Ik heb in Deventer gewoond en heb meerdere keren het Dickens Festijn meegemaakt! Echt super leuk en zeker een aanrader! Mijn man en ik zijn afgelopen zomer getrouwd en hebben ook foto’s in het Bergkwartier gemaakt, leuk om dat weer even terug te zien!

  7. Lijkt me erg leuk en Deventer is een uurtje rijden hier vandaan, maar het lijkt me ook erg druk. Leuk als het sneeuwt idd tijdens het festijn. Zo kom je extra goed in de sfeer! Erg leuke foto’s heb je gemaakt!

  8. Dit klinkt echt ontzettend leuk! Ik weet niet of we het tegen die tijd gaan redden, maar ik zet het in elk geval wel in mijn agenda als ideetje 😀 (December zit al aardig vol!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *