Uitjes tip: de leukste Winterfairs

Het sneeuwt zacht. Met een glas glühwijn of warme choco in je handen, diep weggedoken in je jas en met een warme muts over je oren struinen langs fonkelende kraampjes. Een kerstkoor zingt een mooi lied. En ondertussen shop je de leukste spulletjes. Dat is winters genieten op een leuke winterfair! Ik zette de leukste voor je op een rij.

Veel sfeer!

Spirit of winter

Paleis het Loo is het mooie decor voor Spirit of winter. Op deze winterfair vind je kleine merken en bijzondere producten die uit de grote winkelstraten zijn verdwenen. 150 deelnemers met een winters assortiment. Van bijzondere hammen en wijnen, brocante en antiek.
Ook is er een food court met verrassende smaakmakers. Neem een kijkje op de website voor tickets en een overzicht van alle leuke deelnemers.

Wie/Wat/Waar?
Woensdag 19 november tot en met zondag 23 november, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur. Vrijdag 21 november is er een extra avondopening van 17:00-22:00 uur. Tijdens de avond zijn het Paleis, de tuin en de expositie niet geopend.
http://www.spiritofwinter.nl

Hoentjen CreactieWool AmigoGuapaca op Spirit of Winter Pakhuis 45 op Spirit of Winter

Winterfair Landgoed Staverden

Een echte Kasteel Winterfair zal op 28, 29 en 30 november  plaatsvinden op Landgoed Staverden. Of er sneeuw zal liggen en het vriezen zal, is natuurlijk de vraag. Maar dat het Kasteel, het Koetshuis en de prachtige kasteeltuinen het podium zullen zijn voor een echt winter sfeertje is wel het geval!

15 streekproducenten zullen hun opwachting maken met typisch Veluwse gerechten. Ook is er een assortiment van brocante, curiosa, antiek, inrichting, beauty, mode en lifestyle.

Gedurende het hele weekend zullen er ook leuke activiteiten georganiseerd worden. Er is een wish tree om je wensen in te hangen, er zijn arreslee tochten, culinaire workshops, muziek en er is genoeg te doen voor de jongste bezoekers.

Wie/Wat/Waar?
28, 29, 30 november Landgoed Staverden
http://harderwijk.allesvan.nl/pages/view/id/3142

Winterfair 2014 Kasteel Staverden

Winterfair Garderen in Dickens stijl

De beeldentuin in Garderen wordt omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je je waant in het Engeland van 1850.
Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes.

Meer dan zeventig gezellig verlichte kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel buiten als binnen op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan. Allemaal hebben ze een eigen thema.

Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet…

Wie/Wat/Waar?
Donderdag 4 t/m zaterdag 6 én van woensdag 10 t/m zaterdag 13 december 2014 in de Beeldentuin in Garderen. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het gehele park rolstoelvriendelijk gemaakt. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen € 6,50 (13 jaar en ouder). Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.
http://www.winterfairgarderen.nl/index

Winterfair Hardenberg

Een gezellige indoor winterfair in de evenementen hal in Hardenberg. Gezellig struinen langs 170 kraampjes met alles op het gebied van: modern & klassiek interieur, woonaccessoires, bloem- en groeiproducten, kunst, antiek en brocante, uiterlijke verzorging, wijnen en delicatessen. Met leuke demonstraties en muziek. Alle facetten van het goede leven!

Wie/Wat/Waar?
28, 29, 30 november in de evenementenhal in Hardenberg
http://www.evenementenhal.nl/hardenberg/beurzen/view/230/winter-fair

Winterfair Rotterdam

Naast mode- en kerstartikelen kun je op deze Winterfair in de Rotterdam Ahoy ook genieten van modeshows, workshops en stands met informatie over winterse reizen. Horeca met warme choco en meer lekkers is ook aanwezig en je kunt zelfs de schaatsen onderbinden voor een rondje over de indoor schaarsbaan. Een soort huishoudbeurs in winterse sferen.

Wie/Wat/Waar?
De Winterfair is een grote jaarlijkse kerstbeurs in Ahoy Rotterdam. De 4e editie vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 7 december 2014. Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30.

Fish Fair

Margriet Winterfair

Dompel je onder in de sfeer van de feestdagen tijdens de Margriet Winterfair in Utrecht.
Je kunt er genieten van heel veel leuke activiteiten. Workshops, modeshows, kookdemo’s en diverse optredens. Een plek om je te laten inspireren.

Wie/Wat/Waar?
Margriet Winter Fair 2014 is van vrijdag 14 november t/m donderdag 20 november in de Jaarbeurs in Utrecht. De fair is elke dag geopend van 10.00 t/m 18.00 uur.
http://www.margrietwinterfair.nl/

11 gedachten over “Uitjes tip: de leukste Winterfairs

  1. Lap! Nu wil ik mijn kerstboom al van de zolder halen… nog een weekje of twee volhouden en dan ga ik er voor.
    Vorig jaar zijn we met kerst naar Londen geweest, ook wel leuk 😀

  2. Ah, zo leuk! Wij gaan meestal naar Duitsland voor een kerstmarkt. Ook altijd erg leuk! Ik ben sowieso een beetje verliefd op de kerst. Hier in Kampen hebben we altijd Kerst in Oud Kampen rond die tijd, soort levend theater/beetje Dickens stijl/beetje markt. Ook erg leuk!

  3. Klinkt goed! Die van Hardenberg is voor ons prima te doen, dus misschien dat we daar wel een kijkje gaan nemen! Meestal gaan we in december wel naar 1 of 2 kerstmarkten in Duitsland, beetje sfeer proeven en gewoon gezellig!

  4. Meestal ben ik niet zo dol op de winter, maar jij weet het in het begin van je tekst zo romantisch te beschrijven dat ik ineens naar de winter hunker. En leuke tips ook!

  5. Wat een leuk, informatief blogje heb je ervan gemaakt. Ik ben zelf niet zo van dit soort dingen, maar voor degene die ervan houden moet dit heel erg tof zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *