Uitje: Twents kunststadje Ootmarsum

Tijdens ons weekendje weg in een sterrenkubus bij Erfgoed Bossem hebben wij ook de omgeving verkend.
Naast de Duitse steden Nordhorn en Bad Bentheim bezochten wij ook het schilderachtige Twentse stadje Ootmarsum, waar kunst, cultuur en lifestyle hand in hand gaan.

DSCF6687

De Poaskearls (“Paaskerels”) zijn acht katholieke, jonge (allemaal rond de 20), mannelijke vrijgezellen uit Ootmarsum in Twente, die een belangrijke rol spelen in de folklore en gebruiken van het Paasfeest aldaar. Wanneer de Carnaval is afgelopen beginnen zij met de voorbereidingen voor het Paasfeest. Zij zijn te herkennen aan hun lange beige regenjas, zwarte broek en hoed.
Voor de kerk staat een standbeeld van deze Paaskerels.

DSCF6682
DSCF6681

In Ootmarsum vind je veel galeries en authentieke winkeltjes. Even buiten het centrum bevindt zich ook een openluchtmuseum over de streekgeschiedenis waarbij je door nagemaakte ouderwetse boerderijen kunt wandelen.

DSCF6689
DSCF6677
DSCF6675

Kijk vooral ook omhoog van de klinkertjes want dan zie je bijzondere gevels.

DSCF6680
DSCF6674
DSCF6679
DSCF6688

Door het hele stadje staan kunstwerken op straat, deze leuke bronzen beeldjes sierden de fontein bij de kerk.

DSCF6684
DSCF6683

7 gedachten over “Uitje: Twents kunststadje Ootmarsum

  1. Sinds mijn ouders daar in de buurt een keer hebben gekampeerd met Hemelvaart, staat dit plaatsje nog op mijn lijstje maar het is er helaas nog niet van gekomen. Volgend jaar toch maar eens een keertje gaan doen, ziet er erg leuk en gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *