Kerstshoppen in Parijs

Toen mijn neef vorig jaar december met zijn Franse ging samenwonen in Parijs brachten wij hen een bezoek. We bleven drie dagen en logeerden in hun knusse appartement in de stad.
Parijs is erg leuk om in december te bezoeken, de stad van de liefde in kerstsfeer!

Kerst in Parijs. Winkelen in de Parijs is op zich al een ware belevenis, maar met kerst is het helemaal een sprookje! Parijs heeft voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar designerkleding of wilt budget shoppen je slaagt altijd wel in deze grote stad.

Als je nu al vast je treinticket koopt ben je stukken goedkoper uit! Daarom nu al een blogje over Kerststad Parijs! Met de leukste tips om er een geweldige kerstshopping trip van te maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rond de kerstdagen is Parijs een groot lichtjesparadijs. De ene winkelstraat is nog mooier versierd dan de andere en lichtjes fonkelen je van alle kanten tegemoet. Het lijkt wel of de winkeliers een wedstrijd houden wie de mooiste etalage heeft. Sommige winkels hebben zelfs bepaalde thema’s, waardoor het shoppen een echte belevenis wordt.

Reuze kerstbomen in winkels en op pleinen en boven de gebouwen uit torent de verlichte Eiffeltoren, Arc de Triomphe en Notre-Dame. Dit gezicht maakt het helemaal sprookjesachtig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerstmarkten die je niet mag missen tijdens het kerstshoppen

De twee grootste kerstmarkten van Parijs zijn ‘La Défense‘ en ‘Boulevard Saint Germain des Prés‘.
Wij hebben de markt aan Boulevard Saint Germain de Prés bezocht. Allemaal gezellige houten chalets met echte Kerstproducten, als glühwijn, warme chocomel en wafels. Je kunt hier originele souvenirs kopen, zoals mooi versierde koeken, lekkere crepes en speciale wijnen.
Ook vind je er speciaal ingerichte plekjes waar je de mooiste panorama foto’s kunt maken in kerstsfeer. Neem bijvoorbeeld plaats op een arreslee tussen de besneeuwde dennebomen. De Eiffeltoren torent machtig boven de markt uit. Een bijzonder gezicht!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Warenhuizen die je niet mag missen tijdens het kerstshoppen

Galeries LaFayette

Galeries LaFayette moet je gezien hebben als je tijdens de kerstperiode in Parijs bent! Dit is een superdeluxe warenhuis in een prachtig gebouw is zo mooi afgewerkt met kerstdecoratie, dat je het niet mag missen. Dit negen verdieping hoge gebouw is prachtig versierd en er staat een kerstboom in van maar liefst zes verdiepingen hoog! Alleen voor de versieringen is een bezoekje aan dit warenhuis al de moeite waard.
Je kijkt je ogen uit! In de decembermaand is het warenhuis ook op zondag geopend, waardoor je de hele maand lang naar hartelust kunt kerstshoppen.

Printemps

Printemps is een waar shoppingparadijs en vooral tijdens de kerstperiode en een van de meest trendy warenhuizen van Parijs. In Printemps vind je werkelijk alles wat je nodig hebt. 3 gebouwen met 27 verdiepingen zorgen ervoor dat je hier perfect kunt kerstshoppen! Elke verdieping is prachtig gedecoreerd. Ook dit warenhuis is in december ook op zondag geopend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winkelstraten die je niet mag missen tijdens het kerstshoppen

Champs-Élysées

De Champs-Élysées is één van de populairste winkelstraten ter wereld en waarschijnlijk ook één van de chicste. Tijdens de kerstperiode is het ook één van de straten met de meeste kerstverlichting ter wereld! Miljoenen lichtjes sieren deze straat, van Place de la Concorde tot Place d’Etoile. Met de meest bijzondere etalages en kerstversiering kom je helemaal in de kerststemming!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rue de Faubourg de Saint Honore

Deze lange, luxe winkelstraat is stijlvol gedecoreerd tijdens de kerst. Subtiele kerstverlichting en -versiering geven de straat een chic tintje tijdens de kerstperiode. Kerstshoppen in stijl doe je in Rue de Faubourg de Saint Honore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Openingstijden tijdens het kerstshoppen

De winkels in Parijs hanteren ruime openingstijden en deze tijden zijn niet uniform. Winkels mogen namelijk zelf bepalen hoe lang zij open zijn. Echter, de meeste winkels zijn geopend van 09.00 uur of 09.30 uur tot 18.00 uur. Grote warenhuizen als Galeries LaFayette en Printemps, maar ook grote winkels in de bekende winkelstraten, hanteren vaak nog ruimere openingstijden en zijn bijna de hele week geopend tot 19.00 uur of 19.30 uur. Koopavond in Parijs is doorgaans op donderdagavond, veel winkels zijn dan tot 21.00 uur of 22.00 uur geopend. Speciaal voor het kerstshoppen zijn veel warenhuizen en winkels de hele maand december op zondag geopend, zodat je nog langer kunt genieten van het kerstshoppen!

 

18 gedachten over “Kerstshoppen in Parijs

  1. Kerstshoppen in het buitenland is altijd leuk! Ik ben wel eens rond de kerst tijd in Londen geweest en probeer elk jaar naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan.

  2. Parijs is eigenlijk altijd wel leuk! Ooit met mams wel op zo’n 1 daagse tripje naar Parijs geweest met kerst en ja, dat was zeker voor herhaling vatbaar!

  3. Klinkt erg gezellig! Ben nog nooit in Parijs geweest. Wel in Londen en Zürich. Mijn schoonzusje woont daar en keken we ook onze ogen uit rond Kerst. Ook alles zó prachtig versierd. Maar het bleef wel veel bij kijken, alles was wel erg duur. Maar alleen de sfeer al is leuk.

  4. Lijkt me heerlijk! Sowieso willen vriendjelief en ik nog een keer naar Parijs.
    Dit jaar gaan wij in December voor het eerst naar de kerstmarkt in Düsseldorf! Dat schijnt ook erg mooi te zijn!

  5. Parijs, wat een zalig mooie stad… Zou er eigenlijk een periode zijn dat Parijs niet leuk is om te bezoeken? 😉
    Met dit te zien heb ik er wel zin in gekregen, het wordt alleen moeilijk dit jaar… Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *