Duitse Weinachtsmarkt Bad Bentheim & Nordhorn

Tijdens ons uitje naar de unieke sterrenkubussen van Erfgoed Bossem zijn wij de grens overgestoken naar de Duitse plaatsen Bad Bentheim en Nordhorn. Je rijdt zo snel de grens over dat je het amper doorhebt, zo dichtbij is het. En toch waan je je dan direct in de wereld van bratwürst, bier und schnitzel!
Kerst is ook een enorm feest bij onze buren en tijdens de Duitse kerstmarkt oftewel weihnachtsmarkt wordt er dan ook flink feestgevierd. Wij namen een kijkje.

Bad Bentheim

Bad Bentheim is een idyllisch plaatsje met karakteristieke kinderkopjes en smalle steegjes. Midden in het dorp op de berg ligt een prachtig groot kasteel welke ook te bezoeken is.
Tijdens de grote weinachtsmarkt staan er mooie houten chaletkraampjes door het hele dorp verspreid. Ook vind je overal tenten waar je een biertje, glühwein of warme choco met of zonder rum kunt drinken.
Er valt ook veel te eten, voornamelijk wafels en broodjes worst.
Het leuke is dat de kraampjes veelal handgemaakte (streek)producten verkopen en echte kerstproducten.
Het was er druk, maar er heerste een gemoedelijke relaxte feeststemming.
Deze plaatst staat overigens ook bekend om zijn kuuroorden en wellnessmogelijkheden, wellicht verklaarde dat de ontspannen vriendelijke mensen.
Als afsluiting van dit leuke weekend aten wij een lekkere schnitzel mit friet und bier!

DSCF6827
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DSCF6816
DSCF6820
DSCF6826
DSCF6842
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_20141206_182828

Nordhorn

Nordhorn is een groen en waterrijk stadje op de grens van Nederland en Duitsland. Je vind er veel winkels en in deze tijd van het jaar kun je ook hier een kerstmarkt bezoeken. Het stadje en de kraampjes zijn rijk versierd. Wij vonden deze kerstmarkt veel kleiner en minder authentiek dan die in Bad Bentheim.
Wel aten wij hier een mega worst op brood. Smullen!

DSCF6804

DSCF6809
DSCF6805
DSCF6806

 

20 gedachten over “Duitse Weinachtsmarkt Bad Bentheim & Nordhorn

  1. Ik ben een keer naar de kerstmarkt in Bremen geweest, maar die viel eigenlijk een beetje tegen.. Wel overal lekkere tentjes met eten, dus dat is altijd goed haha. Voor de rest vind ik het altijd een beetje tegenvallen, kraampjes met (veel te dure) mutsen en sjaals, wat kerst ornamenten.. Nee, niet echt geweldig.

  2. Leuke foto’s! Wij gaan heel erg binnenkort ook naar een kerst markt maar dan in Essen. Als het weer tenminste mee zit. Helemaal zin in gekregen door dit blogje haha

  3. Haha ben gelijk je blogje even gaan lezen na je reactie over ons blog over de kerstmarkt van Hildesheim en Hannover. Die van Bad Bentheim klinkt wel als een goed idee en lekker dichtbij. Ziet er gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *