Uitje: Amsterdamse Bos – Geitenboerderij

Het Amsterdamse bos is een schitterend groot stadsbos. Fluitende vogels, hoge bomen, mooie herfstkleuren, grote velden met spelende kinderen en overal joggers en mensen aan de wandel. Een oase van rust vlak bij de grote stad.

DSCF5898
DSCF5907
Je kunt er bootjes, kano’s en waterfietsen huren en door de vele sloten varen. Of je maakt een rondje door de grote of kleine vijver.
Er is ook een pierenbadje in het park, waar mijn ouders mij vroeger als kind mee naartoe namen, zo leuk dat dit er nog steeds is en er nog precies hetzelfde uitziet! Genieten met je voeten in het water, een ijsje uit de kiosk en daarna lekker soezen in de ligweide.
Even verderop kun je de biologisch/dynamische geitenboerderij bezoeken. Dat is een super leuk uitje.

DSCF5902
DSCF5973
DSCF5895
DSCF5979

Geitenboerderij De Ridamhoeve

Deze boerderij is al jaren een begrip in het Amsterdamse bos. Het is een fijne plek, met tientallen loslopende geiten, die je kunt knuffelen en voeden tussen de hooibalen in de schuur of buiten in de wei. Voor een klein bedrag kun je een flesje melk voor de kleine geitjes kopen. En ook een handje voer. Deze kun je dan zelf aan de dieren geven.

DSCF5923
DSCF5926
Ze hebben ook een heel leuke boerderijwinkel met allemaal biologische ‘geitenproducten’. Heb je bijvoorbeeld weleens geitenijs geproefd? Of geitenyoghurt?

DSCF5944
DSCF5950
DSCF5965
DSCF5946
Je kunt ook een heerlijk broodje geitenkaas bestellen. En verse appel- en kersentaart met een toef slagroom. Proef eens een glas geitenmelk of lekkere stukken geitenkaas, met brandnetel of Italiaanse kruiden.
Deze kun je meenemen naar huis of je kunt gezellig in de boerderij of op het terras plaatsnemen, tussen de rondlopende kippen en met uitzicht op het paard en de hangbuikzwijnen.

DSCF5947

DSCF5927

DSCF5938
DSCF5951
Op zaterdag is er boerenmarkt met streekproducten. Groenten en fruit, brood, geitenzuivel en vlees, maar ook biologische kruiden, Italiaanse streekproducten. Ook ambachtelijk gemaakte zeep van geitenmelk en andere huidverzorgings-producten, fairtrade speelgoed en sieraden uit India zijn hier te vinden.

Een hele gezellig plek!

Geitenboerderij De Ridammerhoeve
Nieuwe Meerlaan 4, 1182 DB Amstelveen
http://www.geitenboerderij.nl

DSCF5969

DSCF5970

13 gedachten over “Uitje: Amsterdamse Bos – Geitenboerderij

  1. Ben fan van de Ridammerhoeve! Ik ga er regelmatig heen om rauwe geitenmelk te kopen (om kaas te maken) en blijf toch altijd even bij de geitjes hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *