The music tag

Deze week hebben jullie mij al een beetje beter leren kennen door de About me tag. Vandaag kun je mijn muzieksmaak leren kennen. Dit is The Music Tag! En? Hebben we overeenkomsten?

Wat is je favoriete artiest/band van dit moment?
Ik luister op dit moment erg veel naar het nieuwste album van de band Kensington. Maar dat maakt deze band niet direct mijn favoriete band van dit moment. Op dit moment (en altijd al geweest) is mijn favoriete band Foo Fighters en een van mijn favo artiesten is zangeres Sia.

Welke artiest/band zal je altijd goed blijven vinden?
Foo Fighters dus. Ben al jaren fan van deze band met zowel harde als rustige rockmuziek en een ontzettend goede en leuke frontman. De band live mogen zien is altijd een feestje, daar zorgt (ex Nirvana drummer) Dave Grohl wel voor. Ze hebben net een nieuwe cd uit overigens.

Wat is voor jou het beste nummer wat ooit gemaakt is?
Oh wat een gemene vraag… Er zijn zoveel goede nummers! Ik ga gewoon wat liedjes noemen die ik erg goed vind…

Foo Fighters – Hey Johnny Park
John Mayer – Waiting on the day
Queens of the stone age – In the fade
The Shins – Phantom limb

Ik hou overigens ook van oldies. Boston, Led Zeppelin, Bob Marley, CSNY.

Wat is het meest beschamende nummer dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Ik schaam mij nooit voor de muziek waar ik naar luister. Ik heb een brede muzieksmaak dus er zitten niet zo snel afwijkende nummers in mijn playlists. Het gaat van Mr. Polska, via Afrojack tot Queens of the Stone age.

Maar misschien dat mensen het nummer Cheerleader van Omi op zijn minst ‘apart’ vinden. Ik vind het een ontzettend vrolijk zomers deuntje, gaat dat horen!

Wat is de top 5 van meest gespeelde nummers in je afspeellijsten?

 1. Kensington – War
 2. Sia – Free the animal
 3. Ed Sheeran – Thinking out loud
 4. Pharrel – Gust of wind
 5. Foo Fighters – Something from nothing

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?

Ik denk toch wel Queens of the Stone age – Songs for the deaf uit 2002. Maar ook hier geld weer, als je alleen naar rock bands kijkt dan. Zo kan ik ook nog wel favo R’nB, HipHop, dance en  pop albums noemen.
Ik kan gewoon erg slecht kiezen hahaha.

Wat vind je de mooiste album-cover ooit gemaakt?

De beste album covers zijn toch wel de oude platenhoezen. Zo heeft mijn vader de plaat Sticky Fingers van de Rolling Stones, daarop zie je een spijkerbroek en die heeft een echt werkende rits. Zulke details vind ik leuk.

Wat vind je het mooiste nummer voor een soundtrack dat ooit gemaakt is?

De beste soundtrack vind ik die voor de film Into the Wild. De cd is gemaakt door Eddie Vedder (van Pearl Jam). Schitterend beeldende muziek!
Het mooiste nummer van deze cd vind ik Society. Schitterend nummer, lees vooral de lyrics en luister het nummer.

Wat is het eerste concert waar je ooit heen ging?

Ik weet het niet zeker meer maar dit is waarschijnlijk het concert van Puff Daddy & friends (ook wel bekend als Diddy, P Diddy, Puff en Puffy).
Ik was groot fan van de east coast rappers als Notorious B.I.G. en Puff Daddy. Ik denk dat ik een jaar of 16 was en ik mocht niet alleen dus mijn vader moest mee. Ik vond het helemaal te gek en was best nerveus, mijn grote idool zou ik in levende lijven gaan zien!
Het concert vond plaats in Ahoy en we hadden 1e rangs zitplaatsen. Uiteraard werd er voornamelijk gestaan met onze hands in the air!

Wat is het beste concert waar je ooit geweest bent?
Het concert van Foo Fighters in de Heineken Music Hall met een van mijn andere favoriete bands in het voorprogramma: Supergrass!
Gouden combi, twee steengoede bands in 1 concert!

Wat vind je de mooiste quote uit een nummer?

En deze:

When you want more than you have, you think you need
And when you think more than you want, your thoughts begin to bleed
I think I need to find a bigger place
Cause when you have more than you think, you need more space

Eddie Vedder -Society

Bespeel je muziekinstrumenten?
Ja een beetje gitaar.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Met mijn man is dat het nummer Better together van Jack Johnson.

Jack Johnson – Better Together

Is je muzieksmaak over de jaren veranderd?
Ja vroeger was ik fervent hip hopster! Gaandeweg is dat verschoven naar (stoner) rock en nu allround.

Ik wil Dennis graag taggen omdat die heel graag over muziek blogt!

14 gedachten over “The music tag

 1. Stoner rock is een heerlijk genre. Denk dat je Baroness, Venomous Maximus, Bleus Pills en Monster Magnet ook wel tof zult vinden. Vooral de laatste cd van Monster Magnet is een aanrader! En dank voor de tag, haha zal hem zo gelijk invullen.

 2. Foo fighters zijn geweldig!
  De film ‘into the wild’ ken ik, maar de soundtrack is me niet bijgebleven. Volgende keer maar eens op letten!
  Mooie antwoorden

 3. Wauw wat tof om te lezen! Super leuke muziek waar je van houdt! Kensington! Love it. En nog meer love ik Ed Sheeran! En Eddieeeee! Nogmaals, echt leuk om dit over jou te lezen. Muziek is voor mij heel erg belangrijk en op de één of andere manier krijg ik altijd een beter beeld van iemand als ik weet naar wat voor muziek hij of zij luistert. Ongeacht wat voor muziek dit is trouwens! 🙂

 4. Whahahaha, wij hebben duidelijk een heel erg verschillende muzieksmaak…
  Als het in de 80’s is gemaakt vind ik het meestal prima. Tegenwoordig vind ik het vaak maar geschreeuw en gegil. Met uitzondering van Anouk dan, die heeft weer een dijk van een album afgeleverd.

 5. Ik zie hem steeds vaker voorbij komen deze tag, moet hem ook nog steeds invullen.. Leuk om die van jou te lezen, zoveel verschillende muziek smaken onder bloggers 🙂

 6. Je hebt deze fijne tag leuk ingevuld. Ik ben ook fan van Ed Sheeran, erg fijne muziek en staat hier vaak op repeat (album staat nu op tijdens dat ik dit typ..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *