TAG – Project Positief

Ik weet niet of ik een positief persoon ben. Mijn man zegt van wel en mijn moeder zegt ook weleens dat ze trots op me is omdat ik ondanks tegenslagen mij toch nooit helemaal uit het veld laat slaan.

Ik ben een persoon die altijd veel beren op de weg ziet. Maar gelukkig heb ik wel veel positieve mensen om mij heen.

In blogland gaat de Project Positief tag rond. Een mooi moment om stil te staan bij de positieve dingen in het leven en om te inspireren.

Ik vulde de tag in, dit zijn mijn antwoorden.

Wat is je favoriete quote en waarom?

“Tel je zegeningen”

Dit is mijn favoriete quote. Die quote komt van mijn moeder, die het weer van haar oma heeft. Het is belangrijk regelmatig stil te staan bij wat je wél hebt in plaats van te blijven hangen in wat er allemaal niet goed gaat en wat je niet hebt.
Dus sta stil bij je zegeningen en door dat te doen heb je altijd nog meer dan je dacht.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel graag een tijdje op een Grieks eiland willen wonen. Dat is echt mijn droom. In zo’n klein dorpje in een oud huisje.
Ik hoef dan niet eens internet of een televisie. Ik zou al gelukkig zijn met een mooi uitzicht. En sowieso is alles op een eiland in de buurt.
De bergen, de zee en je vind er nog stilte.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk is voor mij het gevoel van vrijheid. En jezelf klein voelen in de machtige natuur. Door een bos lopen met mooie hoge bomen en je overweldigd voelen door de natuur.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn moeder, als we gezellig ergens lunchen, wat we eigenlijk veel vaker zouden moeten doen. En mijn man als ik thuis kom en hij heeft het gezellig gemaakt in huis. Kaarsje aan, lekker eten gekookt, fijne muziek.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Ik wou dat iemand mij eens wakker moest maken ’s nachts, meestal ben ik dat al….
Maar mocht het eens gebeuren dat ik dan wel diep in slaap ben dan mag je mij wakker maken voor een reisje naar het buitenland!

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Dat was gisteravond met vrienden, na een heel flauwe opmerking van iemand. Tranen in mijn ogen, zo flauw. Heerlijk even goed lachen. Zou ik ook vaker moeten kunnen.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik het toch maar mooi voor mekaar heb, nog niet alles wat ik wil in mijn leven, maar eigenlijk wel al heel wat.
Een eigen huis, een lieve man, twee lieve katjes en ik ben gezond.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

15 gedachten over “TAG – Project Positief

  1. Positief hoor ! Ik herkend die beren en die weg wel !
    Ik ben ook wel een doemdenker en moet mezelf soms oppeppen om iets te doen omdat ik er tegenop zie en later denk ik dan “dat viel 100% mee”

    Ik vind het een mooi ingevulde Tag !

    Elise

  2. Prachtig dat je zo kan genieten van de natuur en de gewone dingen. Dan ben je een rijk mens. Naar dat Griekse eilandje wil ik ook. Kalinichta.xxxxx

  3. Leuke tag met mooie antwoorden. Op een Grieks eiland wil ik ook wel wonen. Maar dan alleen in de zomermaanden. Denk dat het in de winter saai en uitgestorven is. Dat vind ik dan weer niks. Dusss, voor een reisje mogen ze mij dan ook wel wakker maken.

  4. Die beren kom ik ook regelmatig tegen hoor! Misschien dat ik hem ook nog wel op mijn blog plaats, altijd goed om even bij dit soort dingen stil te staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *