Reizen met stijl en klasse: Joanna Lumley in Griekenland

Kennen jullie de actrice Joanna Lumley? Zij is vooral bekend van haar rol als Patsy in Absolutely Fabulous.
Maar ik ken haar zelf van haar geweldige reisprogramma’s Joanna Lumley’s Nile en Joanna Lumley’s Greek Odyssey.
Met haar geweldig bekakte Engelse accent vewondert ze zich om de wereld om haar heen. Met groot respect voor de plaatselijke bevolking en hun geloven en gebruiken verslaat ze de reis. Op een classy manier.

De gehele Nijl langs dwars door Afrika of langs alle mystieke plekken van het oude Griekenland.
De Belgische omroep Eén herhaalt vanaf vanavond zondag 19 april 2015 de vierdelige reeks Joanna Lumley in Griekenland.
Waarin de bekende Britse actrice Joanna Lumley op zoek gaat naar de geschiedenis, mythes en romantiek van Griekenland, het land dat wel eens de wieg van de Westerse beschaving wordt genoemd. Ook het hedendaagse Griekenland komt ruim aan bod.

In deze laatste aflevering trekt Joanna naar de bergachtige regio van Noord-Griekenland. De heuvels komen hier tot leven door oude verhalen en legendes. Waar beter te beginnen dan bij de Olympus? Op dit hoogste punt van het land leefden volgens de Oude Grieken de goden, die beslisten over het lot van elke sterveling. Vandaag ontmoet ze moderne goden: atleten die deelnemen aan de Mount Olympus marathon. Hierna reist Joanna verder naar het oosten, waar ze op een waarzeggersfestival belandt. Ze bezoekt ook nog een prachtige kerk die gebouwd is in veertig dagen, en eindigt haar reis bij de orthodoxe monniken in het buitenaards aandoende landschap van Meteora.

Voor een groot Griekenland fan als mijzelf, maar ook voor de overige reisprogramma liefhebbers een absolute aanrader om te gaan kijken!

Iedere zondagavond 22:05 op Belgie Eén

Een gedachte over “Reizen met stijl en klasse: Joanna Lumley in Griekenland

  1. Meteora is zo bijzonder.Het is ongelofelijk hoe ze daar bovenop de rotsen kloosters hebben kunnen bouwen. Handmatig met touwen de stenen voor de kloosters omhoog gehezen. Knap werk. Zeker nog een bezoek waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *