Rare dingen die katten doen

Katten, het zijn bijzondere wezentjes.
Wij hebben een kater Guus van vier en een poes Phoebe van zes jaar oud. Het zijn twee heel verschillende karakters. En helaas klikken ze niet zo goed samen. Ze gedogen elkaar. De enige keer dat ze ooit samen in een mandje lagen was Guus nog een kitten. Phoebe is toen zelfs bovenop hem gaan liggen. Wij ons afvragend waar Guusje was, zien we opeens een klein koppie tussen Phoebe haar vacht door piepen…
En zelfs dat is soms een groot woord. Ze kunnen flink rellen en ruzie maken met zijn tweeën. Heel soms bij kattenkwaad uithalen zijn het partners in crime.
Guus is een goedzak, je kunt werkelijk alles met hem doen, hij heeft nog nooit gegromd, geblazen of gekrabt. Phoebe is van een heel ander kaliber. Een echte diva. Ze kan heel chagerijnig uit haar ogen kijken en als ze iets niet wil krijg je meteen een mep, met nagels en al.

Deze katten van ons houden er ook een paar eigenaardige gedragingen op na.

Douche uitlikken

Zodra ik klaar ben met douchen rent Phoebe de badcel in en neemt vlug plaats op de handdoek die ik op de grond neerleg om op te gaan staan, waardoor ik als nog half met mijn blote voeten op de koude vloer sta. Ze vind het heerlijk om dan mijn benen te gaan knuffelen. Dat gaat gepaard met luid gespin. Ja die Phoebe houdt wel van den schoone mensch.
Hierna glipt ze de douchecabine in en likt het water van de grond. Euhm… juist ja. Valt me nog mee dat ze geen zeepbellen mauwt na afloop.

IMAG0191

Samen naar de wc

De deur van het toilet dient de mens goed achter zich te sluiten. Stel je bent alleen thuis en moet nodig plassen, dus snel naar de wc en je sluit nonchalant de deur (lees trekt hem niet helemaal dicht) heb je opeens gezelschap van een kat. Wat zit je daar nou??
Zodra ik doortrek rennen ze er snel vandoor want dat is eng. Phoebe heeft er een handje van soms nog weleens terug te gaan en in de toiletpot te gaan gluren…
Als de deur van de wc wel gesloten is zitten jut en jul ervoor te wachten tot je klaar bent.
Soms maken we er maar een spelletje van, een velletje wc papier onder de kier van de deur door wordt een heus getouwtrek.

IMG_20140812_103029

Je eten en drinken pikken

Phoebe is dol op Cola. Zodra ze haar kans schoon ziet stopt ze een pootje in je glas om deze lekker af te gaan likken. Dit baasje wat ook dol is op cola is dan not amused.
Ik kan nooit een glas cola of een bord met eten laten staan om even weg te lopen om iets te pakken bijvoorbeeld want deze twee dieven zitten er meteen bovenop.
Zodra ik een appel schil zit Phoebe ook direct naast me. Ze is gek op appels (ook zoetigheden zoals ijsjes en toetjes doen het goed). Zodra mijn appel op is geef ik hem aan haar. Dan likt ze hem helemaal af. Gek beest.

IMG_20140104_141352
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pickwick slaap thee

Deze thee is een heus afrodisiac. Ik maakte eens een kopje, legde het zakje op een schoteltje en alle neusjes gingen hier in de lucht.
Ze moesten en zouden het zakje hebben. Er zit Valeriaan in en dat werkt als een lap op een stier/kat.

Snurken

Kan jullie kat ook zo snurken? Hele bomen worden hier weleens omgezaagd. Ook leuk, als ze gapen terwijl ze zitten te mauwen. Wordt het echt zo’n grappig geluidje.

20130602_181542

De beste plaatsen inpikken

Je zit lekker op de bank, staat op om iets te drinken te pakken, komt terug en je plaats is ingepikt. Yup, weer de katjes.
Helemaal erg is het als ze zich ook nog eens de beste plaatsen in de zon toe eigenen. Schatjes..

20140610_193912

20131204_121749

Dozen

Katten les 1: de doos is leuker dan de inhoud. Koop je een geweldige krabpaal voor ze, zitten ze liever in en op de doos. Katten en dozen, altijd een succes.

DSCF5122

samen

Movies for cats

Ik schreef er al eerder over. Apps met spelletjes en Youtube movies for cats. Phoebe vind er niks aan, maar Guus kan zich er kostelijk mee vermaken. In de filmpjes zie je vogeltjes, eekhoorns, hamsters of vissen. Compleet met geluid. Echt een film voor katten dus.
En zo zijn er ook apps met spelletjes, waarbij je kat beestjes moet pakken (compleet met puntentelling!) of achter een laserlampje aan kan.

20140924_125503

Maar verder zijn ze wel lief hoor….

 

 

29 gedachten over “Rare dingen die katten doen

 1. Haha wat een rare beesten op rare plekken. In die koekepan vind ik dan weer wat minder lekker 😉
  Ben zelf geen kattenmens, maar een hondenmens. Zal ook niet makkelijk een kat aaien of zo.
  Maar hoe je het verteld en laat zien vind ik dan wel weer leuk. Haha velletje papier onder de wc-deur door 😀
  Rare gewoontes houden ze er op na! 😉

 2. Nu wil ik niet de vergelijking gaan maken maar toch herken ik mijn kinderen hier in. Cola heeft een grote aantrekkingskracht op dochterlief. Dit mag ze absoluut nog niet. Is ze veels te jong voor. En ik kan niet rustig zelf naar het toilet. Altijd sprint er wel een kind mee. Als de deur op slot gaat dan blijven ze wachten.

 3. Hahaha heerlijk! Stark wilde vroeger altijd met het water uit de kraan spelen. Zodra die aan ging stond hij al op het aanrecht. Verder doet die tegenwoordig vooral gek door steeds tegen mij aan te komen liggen als ik op de bank zit. Verder daagt die ons ook wel eens uit om te spelen. Dikke staart en weg rennen. En als je er dan achter aan rent vind hij het alleen maar mooier!

 4. Katten zijn de max! Die van mij dronk zelfs uit de WC-pot, tot ze er eens kop voor is ingevallen, dan was de fun voorbij, spaghetti bolognaise vond ze mega lekker, ijsjes, pudding, chocolade… De dikzak die we nu hebben (ook al 14 jaar), haat het om geaaid te worden, maar op je voeten liggen, check! En hij heeft ook nog nooit gekrabd of zo, enkel zo ‘zingen’ (zoals mijn ma het noemt) als je hem oppakt. Verder is het een jager, alles moet kapot 😉 Oh, hij mag ook niet in de zetel liggen, dus kom je thuis, dan loopt hij nonchalant rond, en als je dan voelt aan de zetel, jaja, daar lag hij…

 5. Een kat die dol is op cola. Nog nooit eerder gehoord haha. Stark duikt ook altijd als het kan de douche in als één van ons klaar is. Komt dan soms ook half nat er weer uit. En bwahaha die kat in de pan, geweldig!

 6. Leuk artikel! Mijn kat is wel van de dozen en van het snurken maar verder spookt ze niet zoveel gekke dingen uit, ik zou haast zeggen jammer want anders had ik er nog een blog van kunnen maken!

 7. geweldig leuk, vooral omdat ik hier veel dingen zie die onze 4 poezen ook doen…de wasbak, het toilet en de chips ( alleen ham/kaas en popcorn) zijn zo herkenbaar. momenteel staat er eentje op de bovenkant van de leuning van mijn stoel over mijn schouder mee te kijken en te draaikonten…maar ze zijn inderdaad wel lief. hihi!

 8. BIj veel van deze dingen denk ik, dat deed Neo ook…
  En dan mis ik een kat in huis toch wel weer…
  Neo ging het liefst met zijn poot in het drinken van mensen die op visite kwamen *schaam*

 9. Heerlijke post en wat herkenbaar! Alleen dat eten en drinken jatten doen ze hier niet (want ze hebben gelukkig al snel geleerd dat ze dat niet mogen)…

 10. Hihi heel herkenbaar allemaal! =) Wij hebben nog één oudere dame, behalve slapen, eten en alles goed in de gaten houden is ze niet heel actief. Tenzij je natuurlijk net met een haakwerkje op de bank zit, dan moet mevrouw ineens op schoot 😉 hihi

 11. Heel herkenbaar!
  Sporty hier likt ook de tegels in de badkamer droog (wat ik eigenlijk niet wil vanwege de kwaliteit van het water) en komt altijd op bezoek wanneer ik naar het toilet ga.
  Zodra er een deurtje van een kast opengaat duikt mevrouw er in.
  Eten stelen doet ze niet, dat mag ze niet van ons en daar zijn we erg duidelijk in. Ze is dol op Old Amsterdam 🙂

 12. Zag toevallig net op Facebook een leuke voorbij komen bij een vriendin van me. ( Weet niet of het echt werkt, heb geen kat om het mee uit te proberen. 😉 )

  Als je schilderstape op de grond plakt ( in een vierkantje/cirkel/oid ) dan gaat de kat er schijnbaar ook in zitten. Misschien grappig om eens te proberen met Guus en Phoebe? 😉

 13. Heerlijk zo herkenbaar dit! Vooral die thee.. ik kon een periode moeilijk slapen. Nadat ik deze thee had gezet werd onze kater Leo helemaal gek en begon de kamer door te lopen met het neusje in de lucht.. ik dacht waar heeft dat beest last van? Haha toen hij uiteindelijk het zakje gevonden had was hij niet meer te stoppen. Het eerste wat ik dacht was.. hmm wat voor een effect heeft deze thee op mij :D. Ik kon me in elk geval niet voorstellen dat ik er rustig van zou worden 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *