*Plop*

Sinds een paar dagen voel ik de baby! Wat een mijlpaal. Levendig ventje is het. Hoe dit voelt en of ik of mijn partner het van buitenaf ook al kan voelen vertel ik je in deze blog.
Plopjes. Als het knappen van een belletje tegen je buik, zo kan ik het gevoel het beste omschrijven. Meerdere keren achter mekaar op dezelfde plek en soms opeens duidelijk harder dan andere keren.
Vooral als ik even rustig zit of lig.
Zo voelt de baby in mijn buik. Dit gevoel zal alleen maar krachtiger worden de komende weken naarmate zijn kracht toeneemt. Wat bijzonder!

Als ik mijn hand op mijn buik leg voel ik de hardere plopjes wel degelijk. Maar zodra mijn man probeert te voelen komt er niks. Speelt die kleine nu al een spelletje met zijn vader? Opmerkingen van ons als trap je vader maar, nu mag het nog hebben nog niet uitgehaald. Dat zal de komende weken vervolgd worden…

Zodra ik rustig op de bank zit of in bed ga liggen kan ik erop wachten tot de kleine van zich laat horen. Of voelen dan in dit geval he. Zou eng zijn als je opeens geluiden van een babystemmetje uit je buik zo horen haha.

Bijzonder was dat toen wij tijdens de geslachtsbepalende echo de baby een hupsje zagen doen, ik dit tegelijkertijd voelde tegen mijn buik aan. Het ultieme bewijs dat ik echt de baby voelde!

4 thoughts to “*Plop*”

  1. Ik vind het altijd heel bijzonder als ik aan de buik mag voelen als iemand zwanger is. Ook van buitenaf is dat een prachtig gevoel.
    Ik ben overigens wel zo dat ik dat altijd vraag. Lijkt me waanzinnig irritant als mensen gewoon zomaar hun hand op jouw buik leggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *