Over verhuizen

Nu wij een kindje hebben zouden wij graag van ons appartement verhuizen naar een eensgezinswoning.
Meer leefruimte en een tuin zijn de voornaamste redenen. Een hele fijne bijkomstigheid is het wonen op de bagane grond zodat wij niet die zware boodschappen en steeds zwaarder wordende baby drie hoog hoeven te sjouwen. Oh en meer ruimte voor de katten!
Afijn een eensgezinswoning dus, alleen dat gaat nog niet zo makkelijk…

Nu de crisis op de woningmarkt voorbij is hebben wij de mogelijkheid ons appartement voor een normale prijs te kunnen verkopen, dat is dus gelukkig geen probleem meer. Maar de regels voor het kopen van een woning zijn niet meer zoals hoe ze in 2008 waren toen ik dit appartement kocht. Je kunt niet meer alle bijkomende kosten meefinancieren en dit zal vanaf nu elk jaar nog minder worden.
Om het even kort te zeggen je moet eigen geld meenemen. Met verkopen van dit huis en de aankoop van een nieuw huisje mag je toch zeker wel tegen de 10000 euro meenemen aan eigen geld. Tja dat is veeeel geld en ben mijn oude sok kwijt.

Huren is een serieuze optie, ook dat heeft voor en nadelen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Vanaf wanneer kun je reageren op een huurwoning en deze accepteren zonder dat je op straat komt te staan nadat je je huidige woning hebt verkocht. Dat is wat wij nu allemaal aan het uitzoeken zijn.

! Tip aan alle mensen die nu nog geen koopwoning hebben, begin zo vroeg mogelijk met sparen! Want het bedrag wat je mee moet nemen wordt alsmaar meer.
Ik vind het best krom dat huren duurder is dan een koopwoning als je kijkt naar maandelijkse lasten, maar wel bijna iedereen kan huren.
Kortom het is een spannende en ingewikkelde tijd maar we hopen dat we uiteindelijk toch dat huisje met tuin kunnen betrekken.

3 gedachten over “Over verhuizen

 1. De aftrek van de hypotheekrente blijft een vreemd iets.
  Alsof ons land het huizenbezit mede financiert.

  Zeker omdat de huren máar stijgen en blijven stijgen.

  Succes met het vinden van een mooi betaalbaar stekje voor jouw gezin.

  Bemoedigende groet,

 2. Ja wij hebben hetzelfde meegemaakt, ons appartement gekocht in 2008 en nu in 2016 onze eengezinswoning gekocht. Zitten inderdaad heel wat haken en ogen meer aan en een hoop eigen geld. Ons is het gelukt, doordat we veel hadden gespaard. Maar je vergis je er echt in verkopen en kopen tegenwoordig en het wordt er niet veel beter op ben ik bang. Succes met het overwegen van jullie opties.

 3. Ooit zei ik dat ook, maar zo krom is het niet, als er bij mij wat mis gaat in mijn huurhuis, kan ik de woningbouw bellen en meestal heb ik binnen 24 uur werk mensen, service in huis staan. Als er in je koopwoning een verstopping plaats vindt? Moet je dat zelf regelen en is de rekening voor jou, kortom, de maandlasten voor koop, maar alles is voor eigen rekening, onderhoud en problemen, ik hoef alleen maar te bellen.. en voila, nul zero op de rekening want daar betaal ik voor, zelfs compleet opknappen. Toiletbril stuk? Ik krijg zo een nieuwe…

  Het enige jammere is, dat ik mijn tegels zat ben in de badkamer, wel een nieuwe vloer gekregen, omdat de 20 jaar is verstreken nu mag ik ook in het toilet een nieuwe vloer die mooier is ook nog laten leggen, moet alleen nog even bellen. En de hele dag thuis blijven als ze komen, hahaha

  Buitenboel wordt eens in de vijf jaar geschilderd als vanzelf en zo nog veel meer, ooit had ik een gat in mijn glas, in de keuken, ik heb de foto’s nog, hoe men dus een compleet nieuw glas kwam zetten… rekening nul… ja oude buurjongens hadden met stenen lopen gooien toen 😉

  Het enige wat ik echt zelf moet doen? Onderhoud muren en plafond, behangen en witten dus…

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *