Op een grote paddestoel…

Ze schieten als paddestoelen uit de grond… die paddestoelen. In alle soorten en maten, heel groot, heel klein, paars, bruin, wit, rood met witte stippen. Met en zonder kabouter. Dit is de tijd om goed om je heen te kijken in het bos en zo de meest mooie paddestoelen te ontdekken.
Kijk ook eens omhoog! Op de takken van hoge bomen zijn ook paddestoelen te zien, een bijzonder gezicht.
Ik ging op pad met de camera om zo veel mogelijk paddestoelen te fotograferen.
Weten jullie eigenlijk waar de naam paddestoel vandaan komt?

Paddestoel: een magische naam

Vroeger vonden mensenpaddenstoelen maar vreemde, enge dingen. In één dag kon het hele bos volstaan met die gekke gekleurde hoedjes. Paddenstoelen werden daarom snel in verband gebracht met magische verhalen. Kabouters zouden in paddenstoelen wonen, en heksen zouden paddenstoelen gebruiken voor hun toverdrankjes. Ook geloofden mensen dat de voetstappen van de duivel vol groeiden met paddenstoelen.

De naam voor de paddenstoel is ontstaan uit deze magische wereld. Padden waren de huisdieren van heksen en tovenaars. En als die padden moe waren dan rustten ze uit op hun eigen stoelen in het bos: paddenstoelen.

De naam van het elfenbankje is ook zo ontstaan. Deze paddenstoelensoort groeit tegen dode bomen aan. Padden konden zo hoog niet klimmen, maar voor elfjes waren deze paddenstoelen perfecte zeteltjes.
Bron

DSC_0902
DSC_0901
DSC_0898
DSC_0897
DSC_0896
DSC_0888
DSC_0887
DSC_0886
DSC_0884
DSC_0879

Hebben jullie al gespeurd naar paddestoelen?

 

 

6 thoughts to “Op een grote paddestoel…”

 1. Wauw, ja die porseleinzwammen zijn ontzettend mooi altijd, die heb ik ook nog in archief vanuit het lage vuursche. Ja, ik kijk rond, maar ze hebben zoveel gemaaid hier in het park dat ik waar normaal de inktzwammen nu zouden moeten staan er nog niet eens staan! grrrrrrrrr 😉 hahaha

  Vandaag bij Aap dus wat stoeltjes gezien, als het nog zo mooi blijft de komende week, wie weet fiets ik nog een keertje naar de boswachterij om daar te speuren.

  En alle foto’s zijn geweldig! Ik hou ervan!

  X

 2. Je hebt al veel paddestoelen gezien! Ik heb er nog niet op gelet eerlijk gezegd. Komt ook omdat we dan vaak met Noortje zijn in het bos en moet ik haar ook in de gaten houden. Zag wel laatst hele kleine paddestoeltjes op een grasveldje hierachter.

 3. Ik ben nog niet eens in de buurt van een bos geweest. Veel te druk met andere dingen en geen zin en tijd om te gaan wandelen.
  Maar ik vind ze wel altijd erg leuk om te zien!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *