Onze koelkastmagneten verzameling

Onze koelkast is bezaaid met magneten van over de hele wereld. Het is een geluk dat we nog een vriezerdeur overhebben om vol te hangen met magneetjes want we hebben een behoorlijke verzameling. Ik wil deze uit de hand gelopen verzameling graag met jullie delen.
Kijk mee naar de leukste en meest bijzondere koelkastmagneten die wij hebben.

DSC_0392

Het begon met dit Delfts blauwe tegeltje uit Delft. Gekocht als souvenir na een gezellig dagje Delft met mijn ouders.
Ik vond de typisch Hollandse afbeelding van het kussende boertje en boerinnetje zo leuk.

DSC_0394

Al snel volgden er nog veel meer magneten en werd het een leuk ritueel er een uit te zoeken op vakantie en tijdens stedentrips.
De verzameling bleef niet onopgemerkt bij vrienden en familie en al snel begonnen mensen magneetjes voor ons mee te brengen van hun vakanties.

DSC_0390

Zo komen we bijvoorbeeld aan de koelkastmagneet met de verste afkomst. Die uit San Diego California! Een vriendin bracht deze gave magneet voor ons mee.

Wij hebben magneten hangen uit: Finland, Barcelona, Parijs, Amsterdam, Volendam, Brugge, Madeira, Zakynthos, Karpathos, Le Thillot, La Roche en Ardenne, Texel, Kreta, La Palma, Delft, Groningen, Corfu en Luxemburg.

DSC_0391
DSC_0389

De leukste twee magneten die wij hebben vind ik die uit Le Tillot ( Frankrijk) en de laatstgekregen magneet uit Lanzarote. Mijn ouders brachten die voor ons mee.

DSC_0393

We hebben zelfs een magneet met een schoonheidsfoutje. De thermometer zit op zijn kop geplakt en is leeg.

DSC_0395

Naast magneten hangen er op onze koelkast ook leuke gekregen of verzamelde kaarten.

DSC_0396

En een briefje wat wij van de eigenaresse kregen aan het eind van onze vakantie naar La Palma.

Verzamelen jullie ook iets?

14 gedachten over “Onze koelkastmagneten verzameling

 1. Nou ja! Mijn ouders doen exact het hetzelfde en ze willen nog weleens eindigen zonder mij aan de Costa Brava tussendoor en dan gaan ze steevast naar Santa Susanna om daar even de nieuwe collectie te halen, en die krijg ik, oh ja, mijn echte voornaam is dus Suzan, vandaar, anders snap je het niet, hahaha

  En vorig jaar waren ze naar Tenerife, en daar heeft mijn oud tante gewoond, ben ik lang geleden heen geweest bij mijn oom en tante in de bungalow en dus hangt er bij mij nu ook eentje van Tenerife 😀 Ze nemen voor mij alleen koelkastmagneten mee als ze echt op mij slaan. Zelf van de trips die ze gemaakt hebben net als jullie en ook Amsterdam hangt ertussen omdat ik dat als grapje had meegenomen, 3 huisjes, de wallen, lol…

  X

 2. Leuk logje! Leuk al die magneetjes en vooral het verhaal erachter en dat anderen ook met jullie meedoen en magneetjes meenemen vanuit het buitenland. Dat magneetje uit Lanzarote is wel ontzettend leuk zeg! Ik heb intussen ook al een behoorlijke verzameling magneetjes op de koelkast 😉
  Maar ik ben ooit begonnen met het sparen van vingerhoedjes en een groot deel daarvan is o.a. afkomstig van mijn zwager die de hele wereld over reist voor zijn werk 🙂

 3. Leuk is dat he? Ik heb een magneetbord in de keuken hangen met van alles erop. Koelkast is inbouw, dus gewoon een keukenkastdeurtje ervoor.
  Ik hang ook allerlei dingetjes op die ik niet mag vergeten, hangen ze altijd in het zicht.
  Leuke verzameling heb je inmiddels!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *