Onze eerste gezinsvakantie naar Landal Coldenhove

We hadden er lang naar uitgekeken. Onze eerste vakantie samen met ons gezinnetje.
Niet te ver en van alle gemakken voorzien. Het werd een reisje naar ons geliefde Veluwe. Eerbeek welteverstaan, Landal Green Parks Coldenhove. Wat een fijne week hebben wij gehad. Ook Benjamin genoot zichtbaar!

Voor het eerst met een baby op vakantie. Een midweek… het was een complete volksverhuizing. Hoe moet dat als we op zomervakantie willen met het vliegtuig? Iemand tips?Zo’n huisje huren betekent dat je het (in ons geval) nog luxer hebt dan thuis. We waren voorzien van een open haard, drie slaapkamers, badkamer met ligbad en aparte douche, kinderbed -stoel en box. En dan heb ik nog niet eens de vaatwasser genoemd in een keuken waar alles voor hande was.

Landal Coldenhove ligt in het bos, zodoende kun je er mooie wandelingen maken. En voor kinderen is er genoeg te doen. Er is een indoor klimbos, speeltuin, zwembad en kleine dierenweide.


We hebben zelf eten gekookt in het huisje. Boodschappen op het park gedaan en gewoon in de supermarkt.


Benjamin heeft voor het eerst gezwommen in het zwembad en hij vond het geweldig. Hij straalde van oor tot oor en lachte hardop. We hadden een babyswimmer voor hem gekocht voor om zijn nek. Meneer zwom rustig het hele bad door. Ook in het huisje in bad konden we hem zodoende loslaten om lekker te watertrappelen. Wat een geweldig ding! Ik had nog verwacht dat hij het zwemmen eng zou vinden of iets, maar dit was totaal niet het geval.
Nu willen we thuis ook een bad. Lijkt ons sowieso wel fijn met een kindje.

Manlief heeft naar hartelust de haard opgestookt de hele week. We hadden er zo’n haardpakket bijgehuurd, dus hout genoeg.

Op mijn verjaardag en de laatste dag in het huisje werden wij verrast met een dik pak sneeuw. Geweldig!
En weer een eerste keer voor kleine Ben. Hij keek zijn ogen uit naar die gekke witte vlokken.

Het was een zeer geslaagde week, en wat een cliche dat als je kind het fijn heeft, jij ook gelukkig bent.
Ik kijk uit naar onze zomervakantie samen. Iemand nog leuke tips en bestemmingen voor ons?

4 gedachten over “Onze eerste gezinsvakantie naar Landal Coldenhove

 1. Leuk! Toen de kinderen klein waren huurden we vaak ook een huisje van Landal. Vliegen met zulke kleintjes leek me zo’n gedoe. Complete tent of stacaravan hebben we ook wel eens gedaan. Laatste jaren altijd naar Griekenland met ht vliegtuig. Maar aankomende zomer weer wat gehuurd op Schiermonnikoog. Daar zijn we veel vaker geweest in appartement van Landal
  Bevalt supergoed. Wel altijd de luxere….hou niet zo van behelpen

 2. Haha ja, met een baby ergens heen gaan is idd een complete verhuizing. Helemaal als je met het OV moet, complete ramp en totaal niet voor gemaakt/rekening mee gehouden. Anyway, fijne plaatjes! Doen mij ook op vakantie willen gaan zeg..

 3. hahaha ja, heel eerlijk, ben ik nooit echt op vakantie geweest met mijn kindje, wel nog heel vaak kunnen logeren bij mijn opa en oma, en dat was inderdaad een complete verhuizing ook, al stond er al een bedje gelukkig, bla, maar toch!

  Ik ken het idee wel, tips voor vliegen nee heb ik niet, ik denk ook, lees de regels voor vliegen met een baby, en volg je eigen intuïtie daarin, want tips van anderen, kan helpen, maar wat voor hen werkt, hoeft bij jullie niet zo te zijn 😉

  Tips voor een volgende vakantie, nee ook niet, whahaha Duitsland? Kan ook nog met de auto of België?

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *