Onze eerste ervaring met Airbnb

De afgelopen twee weken hadden wij vakantie. Voor het eerst weer lange tijd samen met de kleine. Dat was zo fijn.
We hadden geen plannen gemaakt om op vakantie te gaan en hebben leuke dingen gedaan als samen uit eten en naar een concert (zonder de kleine) en een middagje Nijkerk. Het was leuk maar thuis vakantie vieren betekent toch niet helemaal vrij hebben.
Je gaat toch weer een was draaien, stofzuigen enz. Dus leek het ons leuk er last minute toch nog even op uit te gaan. Een paar dagen maar.
Deels ook om de hitte in ons appartement (32 graden!) te ontvluchten en lekker een tuin te hebben voor de kleine.
Maar we wilden wel vrij zijn in aantal dagen dat wij wilden blijven en aankomstdag. Een vakantiepark valt dan al af. Maar we wilden wel een huisje. Dus gingen wij neuzen op Airbnb. En daar vonden wij het perfecte huisje om een paar dagen vakantie te vieren!

Een heerlijk zonnig huisje nabij Nunspeet met een ruime tuin met veel privacy. Gelegen op een bungalowpark met een zwembad. In de buurt een groot bosmeer met strand. We konden op zondag aankomen en hadden geboekt tot woensdag.
De communicatie met de verhuurders was super en de lovende recensies klopten helemaal. Het huisje was van alle gemakken voorzien, beddengoed en linnengoed zat bij de prijs in. Zelfs voor de kleine was tegen een kleine vergoeding alles aanwezig.
In de tuin wemelde het van de eekhoorns, konijntjes, vlinders en vogeltjes. Vooral veel roodborstjes.
Het was er heerlijk rustig.

Het boeken via de Airbnb site was gemakkelijk. Er is veel aandacht voor privacy en middels Google+ of Facebook dien je jezelf te identificeren. Als je dat niet hebt volstaat een foto en een korte video van jezelf ook.
Via PayPall hebben wij betaald. Je betaalt de verhuurder en een fee voor AirBnb zelf maar dat zit er allemaal bij in. Ook de parkkosten waren in dit geval voldaan door de verhuurder.
Na afloop kun je een recensie achterlaten en de huurder kan dat dan ook voor jou doen zodat jij voor toekomstige huur zichtbaar een goede naam hebt.


Via Airbnb vind je kamers maar ook volledige verblijven. En er zitten bijzondere verblijven tussen!
Wij zijn erg tevreden over onze huur via Airbnb en gaan dit vast nog eens doen. Je komt op de mooiste plekjes en de prijzen zijn enorm uiteenlopend dus voor ieder budget is er wel iets te vinden. Nog een groot voordeel is dat je niet vastzit aan aankomstdagen en verblijfsduren. Een perfect alternatief voor vakantiehuisjes via de grote parken dus!

Mocht je benieuwd zijn naar het huisje wat wij hadden gehuurd, het is deze.

5 gedachten over “Onze eerste ervaring met Airbnb

 1. Oh dat klinkt echt super ! Door alle verhalen op Airbnb word je een beetje huiverig. De omgeving van Nunspeet is prachtig. Mijn dochter woont op zo´n bungalowpark, ziet de wilde zwijnen langs haar huis hollen.En het is lekker in de buurt, 40 minuutjes en je bent weer thuis 🙂

  gr Elise

 2. Dat klinkt erg goed, en de foto’s spreken voor zich, heerlijk dat jullie dit nog even gedaan hebben zo, want ja, thuis blijven is toch anders en inderdaad die huishouding. Hoezeer ik ook op vakantie ben bij mijn ouders straks weer in hun huis, moet toch ook bijgehouden worden voor als ze terug komen, lol 😉

  Nunspeet, mooie streek gewoonweg, maar ik heb nu familie in Ermelo wonen, dus als ik wil kan ik bij mijn nicht en haar man logeren en van daaruit opnieuw overal heen gaan als ik zou willen, want ja, ik ben opgegroeid in Ermelo ooit in de de vakantie tijd met mijn familie die daar een sta caravan had 😉

  X

 3. Oh wauw, die natuur foto’s alleen al<3 Genieten zeg. Wat tof.. Ik hou wel van rust en de natuur om me heen. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar Centerparcs, daar heb ik ook altijd zo'n fijn rust-gevoel.

 4. Wat een mooi verhaal en die foto’s. Zijn die allemaal in Nunspeet gemaakt? Ben blijf dat airbnb jullie zo goed bevallen is, ben er zelf al een aantal jaar heel blij mee! Groetjes Carla

 5. Heerlijk, zo’n huisje in de natuur! Ik ben zelf niet bekend met Airbnb maar dat komt omdat we meestal of een stacaravan huren of een appartement via Booking.com. Maar wie weet doen we dit ook wel een keertje in de toekomst. Ik hou het in ieder geval in gedachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *