Nostalgie; over floppy’s, Windows 98, walkmans en mp3 spelers

Tijdens het opruimen kwam ik bovenstaande spullen tegen. Ze namen mij meteen terug in de tijd en bevestigden nog eens keihard de generatiekloof tussen mijn man en mij.
Ons leeftijdsverschil bedraagt slechts 3 jaar, maar technologisch gezien is dat dus een eeuwigheid.

Windows 98

Ik vond deze originele Windows 98 installatie cd. Hoe old skool is dat?!
Vroeger op school kreeg ik bij informatica nog DOS les. Moet je nagaan!
Onlangs zag ik een leuke video online over pubers die Windows 95 uitproberen. Feest der herkenning en geweldig die reacties van die kids.

MP3 Spelers

Van de een op de andere dag zijn deze in een la beland. Terwijl ze even daarvoor nog dagelijks gebruikt werden. Maar toen kwam de smartphone en die verving deze leuke apparaatjes. Ik zal er eens een aansluiten om te kijken wat voor muziek er nog op staat. Dat is helemaal een leuke trip down memory lane.

Walkman

Die Puff Daddy sticker er op spreekt al boekdelen! Ik was groot Hip Hop fan in mijn jonge jaren en Puff Daddy maakte de leukste nummers vond ik.
Ik ben nog naar een concert in Ahoy geweest toen ik jong was, samen met mijn vader.
Deze walkman ging altijd mee tijdens autoritjes, met daarin zelf gecomponeerde bandjes.

Floppy

Kijk schat weet je wat dit is. Ja natuurlijk, een floppy. Jeetje das oud. Ja maar kijk eens wát voor een floppy.
Jezus, van de Pabo. Ja mijn HBO opleiding, die ik in 2007 voltooide. Ha ik werkte nog met floppy’s tijdens de HBO.
Die ik dus nog gewoon kocht bij Hema. Hallo generatiekloof.
Je zou haast een oude pc bij de kringloopwinkel gaan scoren om te zien wat er allemaal op staat.

Mijn Tamagotchi heb ik helaas niet kunnen vinden, die ligt vast te verhongeren bij mijn ouders op zolder.
Ik weet nog dat ze verboden werden in de klas en dat je ze dan stiekem onder tafel zat te voeden, of je moeder liet oppassen. Je kon ze toch niet dood laten gaan!? Haha!

Hebben jullie ook van die leuke nostalgische spullen en herinneringen?

10 thoughts to “Nostalgie; over floppy’s, Windows 98, walkmans en mp3 spelers”

 1. Ik denk dat mijn generatie kloof nog verder ligt met die van jou, gezien wij op school nog nul pc’s hadden, laat staan de rest, hahahahaha

  Ik heb nog machineschrijven gehad namelijk, wat dus leren typen op ene hamermachine was, en wij waren al modern, dat wij tentamens en het examen op een elektrische typemachine met correctielint mochten doen, maar het werd ons aangeraden om die niet te gebruiken, omdat het je aanslagen per minuut kon verslechteren, je ging immers terug om te verbeteren bla….

  X

 2. Hahaha geweldig! Ik heb het filmpje ook gezien, echt heel leuk! Ik herken alles, ik kom denk een beetje uit dezelfde tijd. Ik heb ook met DOS gewerkt en met floppy’s. Ik had voor de MP3-speler (en na de discman) een minidisc haha! Mijn vader denkt nog steeds in floppy’s, zo schattig. Als ik dan vertel dat de foto’s die ik met mijn camera maak heel groot zijn, dan vraagt hij: ‘hoeveel floppy’s is dat?’ Schattig hè?

 3. Oh, geweldig zeg! Bijna niet meer voor te stellen dat we daar vroeger mee werkten en muziek mee luisteren 😉 Ik heb thuis nog mijn oude walkman en mini-disc-speler liggen. Doe er niks meer mee (heb volgens mij geen eens meer cassettebandje, haha) maar wegdoen kan ik ook niet…

 4. Ik had een Commodore 64 met van die hele grote floppydisks.
  En de walkman, die hing standaard aan mijn riem. Op vrijdagmiddag met een potlood het cassettebandjes goed zetten en dan de Top 40 opnemen van de radio in de hoop dat de DJ niet door het nummer zou kletsen.

 5. Haha zoo herkenbaar dit stukje! Ik heb nog tot vorig jaar mijn mp3 speler nog gebruikt om muziek te luisteren tijdens het sporten/op reis. Het ging er niet in om daar mijn telefoon voor te gebruiken, ondanks spotify :’).

 6. Oh god, WIN98.. Dat is echt lang geleden zeg maar toch wel één van de stabielere versies eigenlijk. En de Walkman heb ik ook gehad natuurlijk. Enorm veel gebruikt. Niet zo raar he, lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *