Mooi inzicht: mijn doel

Laatst hoorde ik iemand iets moois zeggen wat mij aan het denken zette. Tijdens een voorstelrondje op een cursus vertelde iemand dat hij iemand was die altijd wel bezig is, zoekende is naar wat bij hem past, wat hij wilde doen, altijd zoekende naar zijn doel.
De cursusleidster antwoordde: misschien is dat jouw doel wel, het gewoon altijd maar bezig zijn met iets.
Dit zette mij aan het denken. Verrek ja, waarom ook eigenlijk niet. Misschien is het doel op zich mijn doel wel niet, maar het gewoon bezig zijn. Met dit, dat, wat dan ook. Maakt niet uit of het steeds iets anders is, of het ergens toe leidt of niet. Het bezig zijn is het doel op zich.
En dat levert altijd iets op. Niets is voor niks. Van alles leer je iets.

Er valt altijd wel iets te willen in het leven, het leven is nooit ‘af’ en misschien is mijn doel wel het bezig zijn op zich.
Kijken naar wat ik wil en die wensen proberen te voltooien. Ik denk dat ik dan later kan terug kijken op een leven waarin ik heel veel heb geleefd. Mijn wensen heb laten uitkomen. Maakt niet uit wat ze waren. En als ze niet zijn uitgekomen, tja, dat kan ook, maar dat hoeft eigenlijk niet eens erg te zijn, want het bezig zijn ermee was al een doel op zich.

 

10 gedachten over “Mooi inzicht: mijn doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *