Mijn week in foto’s: week 45

Deze week bezocht ik mijn allereerste kerstmarkt van het jaar in het tuincentrum. Ik droeg mijn leuke nieuwe winterjas, had een cursusdag in Utrecht en ik speelde Carcasonne!

eten
Maar eerst: eten! Wat is er nostalgischer dan het aflikken van de slagroom en/of het cakebeslag nadat je deze gemixt hebt?!
Ook kocht ik deze week een happy meal als lunch. Tijdens het bestellen vroeg de medewerker of ik er een Danoontje bijwilde. ‘Nee dat hoeft niet,’ antwoordde ik. Vervolgens moest hij erg lachen en zei dat dit erbij hoorde. Ja of meloen. Euh nou doe die meloen dan maar. Ik werd gewoon uitgelachen om het bestellen van een Happymeal terwijl dat gewoon reuze economisch verantwoord is.

inrichtingDeze week bezocht ik samen met mijn moeder een leuke en supermooie kerstmarkt in het tuincentrum. We wilden alles wel kopen, zo leuk al die kerstspulletjes. Helemaal in de kerststemming verlieten wij de markt met onder andere deze berkenhouten kaarsenhouders. Ik kreeg ze cadeau van mijn moeder en ze passen helemaal in onze boshut ons huis, natuurlijk!
’s avonds kregen wij de kolder in de kop om de woonkamer weer eens om te gooien. Dit doen wij (lees: ik) best vaak. Door deze nieuwe indeling kijken wij tenminste tegen ons zelfgebouwde steigerhouten schouwtje aan, i.p.v. dat deze achter ons in een hoek staat. En de banken staan zo niet meer voor de ramen wat in de winter wel prettig is i.v.m. de tocht in je nek.

kerst

Ze hadden teveel leuks op de kerstmarkt! Wat te denken van deze leuke kerstbal. En hoe leuk is het feestjurk idee voor je kerstboom?

cursusdag

Zoals ik laatst al schreef ga ik vrijwilligerswerk doen voor VluchtelingenWerk. Daarbij hoorde een cursusdag in Utrecht. Deze training ging over effectief communiceren en werd gegeven door iemand van VluchtelingenWerk en de Kindertelefoon. Het was leerzaam en het klikte goed met mijn nieuwe collega. De lunch was zeer goed verzorgd, met een soepje en heerlijke broodjes met veel soorten beleg. Oja en zelfs kroketten en kaassoufflés!

Deze week speelde ik voor het eerst Carcassonne. Je moet best strategisch spelen, ik moet er nog even inkomen. Dit potje verloor ik genadeloos.

IMG_20141105_112340

Mijn nieuwe winterjas! Ik vind hem superleuk, de gebreide kraag met het winters patroontje, de riem, de kleur. Het is een mooie stof en hij is lekker warm. Helemaal winterproof dus!

29 gedachten over “Mijn week in foto’s: week 45

 1. Leuk overzicht. Ik heb ook wel eens een happy meal voor mezelf besteld. De kerstbal is leuk. Kan zelf niet wachten om het huis in kerstsfeer te brengen. Mooie winterjas.

 2. Oehh leuk carcassonne! Dat speelden wij altijd op onze telefoons. Ga het gauw weer eens downloaden 😀
  En die berkenhouten kaarsenhouders zijn erg leuk! 🙂

 3. oh ik heb heel wat potjes carcassonne gespeeld, vond het altijd wel leuk 🙂 kerstmarkten vind ik altijd zo gevaarlijk voor mijn bankrekening dat ik er probeer zo weinig mogelijk te komen

 4. Ik sta wel steeds meer te kijken van de manier waarop ze kerstbomen aan kunnen kleden. Vorig jaar zag ik ze ook voor het eerst ondersteboven hangen, ook best grappig (maar niet heel praktisch voor in huis natuurlijk).

 5. Wat een leuke waxinelichtjeshouders, lief van je moeder! Jullie zelfgemaakte schouw is gaaf! Toevallig zei mijn moeder gister dat ze haar huidige schouw wil betimmeren met steigerhout, zal haar morgen deze foto laten zien. Leuke blog heb je trouwens! Liefs Denise

 6. Je jas ziet er inderdaad heerlijk warm uit. Ik heb mijn winterjas ook maar uit de vacuumzak getrokken. 😉 En ik ken wel meer ‘grote’mensen die een happy meal bestellen. Niks om je voor te schamen dus en al helemaal geen reden om je belachelijk te maken.

 7. Happy meals zijn heerlijk! En wat een leuke jas, ziet er erg leuk en vooral ook warm uit. Kan je zeker gebruiken de aankomende winter periode 🙂

 8. Leuk overzicht! Hihi lekker toch een Happy Meal? Al is het wel weinig natuurlijk. Ik zou niet weten wanneer ik bij de Mac geweest ben. Heel wat jaartjes geleden. Wel af en toe ’s zomers een McFlurry trouwens 😉
  Mooi je winterjas! Ik heb een donkerblauwe gekocht 🙂

 9. Leuk gedaan weer! Ennuh zo’n happy meal is heerlijk! Snap dan ook niet dat die man moest lachen 😉 De kaarsenstandaards zijn tof! Net als je jas! Heerlijk he om hem dan aan te mogen trekken? Ik geniet er nog elke x van hihi! Maar red het nu ook nog met mijn lange zomerjas. Zelfs om 7uur ’s morgens als ik de deur uit ga.

 10. Leuk week overzicht met foto’s zo. Ik wil dat ook eens doen….maar ik vergeet de hele tijd foto’s te maken van m’n activiteiten hahaha. Ik blijf proberen :p
  Leuke jas!

 11. Een goed doel, Vluchtelingenwerk! Ik heb er ook over gedacht om daar vrijwilliger te worden, maar ben in Leiden uiteindelijk bij de Voedselbank gaan helpen.

 12. Die kerstballen zag ik ook in het krantje van de Action staan, denk dat ik ze meeneem als ik er binnenkort weer kom.
  Leuke jas heb je gekocht!!! Ik houd wel van die korte modellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *