Mijn week in foto’s

Hittegolf en een hoogzwangere hier. Geen pretje, vooral ’s nachts is niet te harden…
Ok genoeg geklaagd. Misschien is de baby hier wel binnen nu en twee weken?!
Ik heb in iedergeval weer wat week verlof in foto’s voor jullie.
Het leven van een hoogzwangere in ene notendop..

DSC_0004_2
Gisteren ben ik naar mijn ouders gevlucht. De hete flat uit en hun tuin in. Heerlijk om vertroeteld te worden door je eigen moeder. En ’s avonds gingen we nog barbeknoeien ook!

DSC_0004_6

Ziehier….de vluchttas in wording… Hij is as we speak nog steeds niet ‘af’. Ondanks alle lijstjes op internet vind ik het erg lastig hem in te pakken en mij voor te bereiden op het onbekende.
Overigens twijfel ik nog steeds aan een thuis of ziekenhuisbevalling, als ik straks al een keus heb.
Thuis lijkt mij gewoon zo veel fijner. Behalve in noodsituaties, dan ben ik maar liever meteen in het ziekenhuis met alle hulp bij de hand… Jullie nog tips??

DSC_0007_1

Hobbitvoeten in wording. Ugh, dikke handen en voeten zijn naar!

DSC_0009_6

Ziehier de Geboorte tens. Jezelf tijdens weeën onder stroom zetten schijnt pijnverlichting te kunnen geven. Grofgezegd dan. Ik tikte dit gloednieuwe apparaat op de kop voor een tientje en zeg nou zelf dat is het proberen waard toch?! Schijnt erg fijn te zijn bij rugweeën. Ik ga het zeker proberen.
Iemand ervaring met de Elle geboorte Tens? Overigens kun je het na de bevalling ook gebruiken bij allerlei vormen van pijn.

IMG_20160710_134612

1x in de week zwemmen, zolang het lukt wil ik dit blijven doen. Al moet ik mijn hoogzwangere lijf momenteel overal letterlijk heen slepen. Vooral het buitenzwembad is favoriet. Zo heerlijk gewichtloos te zijn en pijnvrij te bewegen!

IMG_20160718_204053

Update buikshot!

IMG_20160720_125632

Chillen bij mijn ouders in de tuin. In de schaduw, dat is fijn.

IMG-20160716-WA0001
Ziehier de verschrikkelijke klossen die ik toch echt weer even heb laten verwijderen. In geval van nood zet manlief ze er zo weer onder. Wat een ondingen! Ik kwam mijn bed niet meer normaal in of uit en ik ben echt niet een van de kleinsten. Nu hebben we ook een nare ijzeren rand langs het bed waar mijn benen dus erg pijn van gingen doen als ik naar de rand moest schuifelen om in en uit te stappen. Nou we bergen de klossen nog eventjes op hoor.
Nog een tip van de verloskundige voor de zwangeren onder ons. Laat die plastic zweterige matrasbeschermers zitten en bescherm je matras met twee grote badhandoeken. Stukken minder warm, helemaal met dit weer.

Tot zo ver de update! Als ik op mijn aftel app kijk zie ik nog 19 dagen op de teller tot de uitgerekende datum!
Nu pin ik mij niet vast op die datum want slechts 4% bevalt op de uitgerekende datum, maar bijzonder dat het nu echt zo dichtbij is blijft het wel!
Ik moet ook zeggen dat ik steeds beter begrijp dat je het op een gegeven moment ook echt zat bent en er klaar voor bent. Sinds een week heb ik die gevoelens nu ook wel. Hopelijk komt de baby niet te laat, dat scheelt ook al weer twee weken… Ik hou jullie op de hoogte.

2 thoughts to “Mijn week in foto’s”

 1. Tips thuis of ziekenhuis, met mijn enige ervaring, ik wilde thuis maar het liep niet, de voorweeëen duurden te te lang de ontsluiting ging te langzaam, dus ik ben afgevoerd als vanzelf om ingeleid te worden, wilde ik niet, maar ik moest dus wel.

  Mijn tip? Ga voor thuis, als het niet gaat, dan zit je heel snel in het ziekenhuis! Dat is wat ik van anderen heb gehoord, ziekenhuis is een grote bron van infectie, altijd elke dag… Dat is mijn gedachte erachter, dus wat is eventueel veiliger, en de tas? Laat die lijstjes zitten, zorg dat je twee setjes hebt voor je kindje of drie om aan te kleden, een speen, een fles, en voor jezelf schone kleding, toen ik in het ziekenhuis kwam, was ik zwaar verbaasd over alle vrouwen bij mij op zaal (toen kon je nog niet direct naar huis als je na 5 uur beviel, en moest je verplicht de nacht blijven omdat je niet meer uit kon checken), dat ze allemaal hun make up tas bij zich hadden en serieus de volgende ochtend dus stuk voor stuk zichzelf aten op te maken? Wowwwwwww whahahaha laatste waar ik aan dacht!

  In feite kun je het zien als de luiertas die ja na de geboorte van, telkens met je mee zult nemen, in dit geval dus ook schone kleding voor jezelf… En je man kan tussendoor thuis nog van alles ophalen als het echt moet, of iemand anders….

  De klossen, oh ik vond dat heerlijk juist, ik heb ze zelfs na de bevalling nog zolang laten staan tot ik ze echt terug moest brengen, hahahaha En uiteindelijk niet eens thuis bevallen overigens wilde mijn verloskundige dat als het zover was, dat ze er onderuit moesten, zij was klein van stuk namelijk en kon helemaal niet met de klossen werken, zij knielde het liefst op de grond naast bed namelijk 😉

  Die 4%? Is dat bijgewerkt? Ik heb altijd gehorod 10%, en dat ik er zeker weten onder val, natuurlijk en als vanzelf. als dat nu nog maar 4% is, dan behoor ik daar dus toe 😛

  Heel veel sterkte nog voor deze laatste loodjes, want ja, dat zat zijn, herken ik ook nog wel, en straks is dat weer ergens andersom, hahahaha

  X

  1. Ik denk dat ik het ook gewoon maar thuis aan ga kijken, als je dan alsnog naar het ziekenhuis moet dan moet je.. En wat je zegt het is een ZIEKENhuis, niet voor gezonde pasgeboren babies.. Of die 4% een aangepast getal is weet ik niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *