Mijn reis naar New York en Boston inclusief Harvard University (2)

In navolging op de blog van gisteren: Mijn reis naar New York en Boston inclusief Harvard University 1 lees je hier deel 2 van mijn avonturen in NY.

Mijn eerste indrukken van New  York waren dat het eigenlijk zo vertrouwd oogt. Je kent de beelden van de grote flats, basketbalveldjes, mega billboards, yellow cabs en wolkenkrabbers van tv. En toch knijp je jezelf dan even in je arm. Vriendin en ik wisselden een stralende blik.
We zijn er!
Dit gaf hetzelfde gevoel als toen het vliegtuig waarmee wij naar Amerika vlogen Amerikaans grondgebied binnen vloog waarop de captain de legendarische woorden ‘ladies and gentlemen welcome to the United States of Amerika’ sprak. Kippenvel.

DSCF3691

Ik kan mij nog goed herinneren dat nadat de bus zijn eindbestelling in China town NY had bereikt wij met onze koffers op wieltjes op zoek gingen naar ons hostel continu omhoog kijkend naar de grote gebouwen. Ons een weg banend door honderdduizenden mensen allemaal op weg naar somewhere.
Toen wij de weg kwijt waren en enigszins vertwijfeld op de kaart in ons hand keken kwam er direct een behulpzame Amerikaan ons  helpen. Hij nam uitgebreid de tijd ons de juiste weg te wijzen. De mensen van NY heb ik als open, geïnteresseerd en vriendelijk ervaren.

DSCF3495

Ik heb een filmpje opgenomen wat onze eerste indruk van Times Square perfect weergeeft. Hysterisch maar oh zo gaaf!
De sirenes, de lampjes, het lawaai, de mensenmassa, de reclameborden, de yellowcabs.

DSCF3630

Wij namen de gratis Staten Island ferry om langs het vrijheidsbeeld te varen, zoefden met de high speed elevator met poppende oren naar de bovenste verdieping van het Empire State Building te zoeven. Om daar boven aangekomen stil te worden van het verbluffende uitzicht met een langzaam kleurende hemelvan strakblauw naar zwart. Goed getimed, het uitzicht met zonsondergang.

DSCF3480

DSCF3695
DSCF3570
DSCF3551
Wij brachten een bezoek aan Ground zero. Wat een indrukwekkende plek. Het nieuwe gebouw wat op de plek van de grote krater waar ooit de Twin towers hebben  gestaan was nog in aanbouw. Het was een grote bouwput met een donkere sfeer. Een muur met grote gedenksteen met daarop namen van slachtoffers werd nog altijd van bloemenkransen voorzien.

DSCF3547
DSCF3536
DSCF3440

Een bezoek aan het kerkje wat naast de Twin Towers had gestaan was zeer aangrijpend. De aanblik van de berg emblemen van hulpverleners van over de hele wereld staat nog op mijn netvlies gegrift. Net zoals de hevig geemotioneerde en soms huilende mensen die er rondliepen.

DSCF3453

Het was oktober maar wij hadden schitterend weer. Van een herfststorm in Boston naar in je t-shirt chillen in het prachtige Central Park.
Ook hier weer de vele eekhoorns. De grote keien die in het park verspreid liggen vielen op, net als de paardenkoetsen vol toeristen op rondrit.
Wij spotten er zelfs een mini turtle!

DSCN1135
En overal die indrukwekkende skyline als achtergrond. Vanuit ons hostel op Amsterdam Avenue liepen wij zo het park in.

DSCF3667
DSCN1056

Nog een hoogtepunt van deze reis was het bezoeken van Harlem. Het gaf een bijzonder gevoel hier rond te lopen als toch echt wel een van de enige blanken. We namen een kijkje bij het wereldberoemde Apollo theater en bezochten als hoogtepunt een open mic avond in een lokale nightclub. Wat een geweldige gospel artiesten traden hier op. We keken onze ogen uit en hadden een geweldige avond.
De opmerking van een van de bezoekers ‘You are not from around here’ sloeg de spijker op zijn kop. We waren twee vreemde eendjes in de bijt, maar dan hinderde niet. De Amerikanen bleven gastvrij.

DSCF3521

DSCN1064

Na deze paar dagen reden wij met de chinese bus terug naar Boston vanwaar we weer naar huis vlogen. Een geweldig avontuur rijker.
Inmiddels woont en werkt deze oud klasgenoot en vriend in Boston, dus wie weet keer ik er nog eens terug.
En dan hopelijk dit maal met mijn man, die in oktober 2009 nog mijn prille en kersverse vriendje was….

 

9 gedachten over “Mijn reis naar New York en Boston inclusief Harvard University (2)

  1. Heel gaaf verslag en mooie foto’s!!! Beetje jammer dat je overal het watermerk midden door jullie gezichten plaatst…
    Ooit staat New York ook nog op mijn lijstje, lijkt me inderdaad waanzinnig gaaf!!!! Als die tickets nu niet zo ellendig duur waren.

  2. Wat een mooi verslag en gave foto’s van jullie trip. En jullie sliepen dus in een hostel….samen met andere mensen op een kamer zie ik. Wel goedkoper dan een hotel natuurlijk. Lijkt me zo typisch samen met anderen op een kamer. Mooie en leuke plekken hebben jullie bezocht en mazzel met het weer dus ook!

    1. Dat was een bijzondere ervaring ja hahaha. In eerste instantie niks voor mij maar op zich had het contact met mensen van over de hele wereld ook wel weer iets leuks.

  3. Heel leuk om beide delen te lezen. Ik ben zelf toen ik jong was drie weken daar geweest. Boston, NY, Washington. Kan me er lang niet alles van herinneren, maar die huizen met die trappetjes ervoor… geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *