Mijn reis naar New York en Boston inclusief Harvard University (1)

In oktober 2009 zocht ik samen met een vriendin een vriend en oud klasgenoot van de middelbare school op in Boston.
Hij liep stage op Harvard University en woonde in bij een medewerker van dezelfde universiteit.’ A friend of Laurence is a friend of mine’, aldus de gastvrije Amerikaan. En zo kwam het dat wij gewapend met stroopwafels en drop naar Boston vlogen om daar te verblijven.
Aangezien Boston op ‘slechts’ vier uurtjes rijden van New York ligt deden wij The Big Apple ook aan voor een paar dagen. Daar verbleven wij in een super gaaf hostel van Hostelling International op hoe toepasselijk Amsterdam Avenue. Maar laat ik beginnen bij het begin. Boston Massachusetts, een typisch houten Amerikaans huis, in een typisch Amerikaanse straat met veel huizen die geweldig en groots versierd zijn voor aankomend Halloween. Ik weet nog dat ik ’s ochtends wakker werd en in mijn eentje in de woonkamer stond en een blik wierp uit het raam de straat in. Overal renden eekhoorns, over de boomtakken, in electriciteitspalen.
Hoe gaaf is het in de States te zijn in het huis van een local! Het leek wel een filmset.

DSCN0926
DSCF3385

Wij verbaasden ons over de groot groter grootste verpakkingen in de lokale supermarkt. En vonden het heel bijzonder dat er een medewerker jouw boodschappen inpakte in een brown paper bag. En waag het niet dit zelf te willen doen, dan zijn ze beledigd. Het is hun werk, zij krijgen hiervoor betaald.
Even bijzonder was het om ’s avonds op de tv te zappen langs oneindig veel kanalen, met de ene talkshow nog schreeuweriger dan de andere.
Kennen jullie Steve! Steve! Steve! nog? De security guard uit The Jerry Springer Show? Ook hij bleek een eigen talkshowkanaal te hebben..

DSCF3321
DSCF3331
De vriend waar wij op bezoek waren liep stage op Harvard University en het was super gaaf om zo in staat te zijn het domein van een van de meest prestigieuze scholen van de USA te betreden. Dankzij onze vriend konden wij ook in de school komen. Hij liet ons zien waar hij aan werkte (een van de eerste prototype multitouch tafels, Google dat maar eens) en gaf ons een rondleiding over de campus.

Wat het meest indruk maakte was het Harvard Museum of National History! Hier hebben wij ons ogen uitgekeken. Wat een omvangrijke collectie van alles op aarde. Planten, dieren, bijzondere stenen, noem maar op. Vooral de ruimte met skeletten was zeer indrukwekkend.
Het Harvard Museum of National History is een onderdeel van Harvard en te bezoeken tegen betaling. Aanrader!

DSCN1023

DSCF3364

DSCF3344

DSCF3368

Ook leuk om in de plaats Cambridge waar de universiteit gevestigd is eens rond te struinen in de vele Harvard souvenir shops. Je koopt hier de officiële merchandise als vaantjes, mokken, truinen en ga zo maar door. Cambridge is een echt studenten stadje met leuke cafe’s en restaurants.
Wist je dat: Veritas waarheid betekend. Veritas is het motto van Hardvard en je vindt dit woord terug in het logo en op alle merchandise.

DSCF3333

In alle grote steden vind je wel een China town. Zo ook in Boston. Hier at ik voor het eerst met stokjes. Onze Chinese vriend nam ons mee naar een leuk restaurantje waar we heerlijk hebben gegeten. Het is leuk in een typisch Amerikaanse stad je opeens in een andere wereld te wanen.
Vanuit China town boston vertrokken er bussen naar China town New York. Een goedkope oplossing om voor ongeveer 40 dollar in vier uur naar NY te worden gereden. Wij reserveerden twee kaarten en zouden later die week meereizen.

De bus was gevuld met voornamelijk Chinezen (hoe toepasselijk). Het was een mooie busrit door het prachtige landschap van Massachusetts. Bossen en meren trokken aan ons voorbij. Wij passeerden de staatsgrens en reden door Conneticut naar New York.
Met het nummer van Jay-Z en Alicia Keys door mijn koptelefoon schallend kwam daar na vier uur en een kleine tussenstop bij een van de grote vreetschuren langs de snelweg New York in zicht. Om per bus de stad binnen te rijden is een bijzondere ervaring. Je rijdt langs een enorme begraafplaats met glooiende heuvels en grafstenen zo ver het oog rijkt, met op de achtergrond de grote wolkenkrabbers van de stad.
Ik heb wat nagezocht op Google en dit zou best weleens Mt. Zion cemetery kunnen zijn geweest, 210.000 graven langs highway 495.

DSCF3405

Lees morgen verder voor deel 2 met daarin mijn ervaringen in New York!

12 gedachten over “Mijn reis naar New York en Boston inclusief Harvard University (1)

  1. Leuk blogje! Ja dát zijn vaak de leukste trips hè…dat je tussen de locals bent ook. Je hebt best veel gezien hè? Mooie uitstapjes en tuurlijk ga je dan ook naar New York….4 uurtjes rijden is nog wel te doen.
    Ik wil ook nog wel eens naar Amerika. Mijn ouders deden een reis van oost naar west een paar jaar geleden. Prachtig als ik de foto’s zag. Ben benieuwd naar je volgende deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *