Met vervroegd zwangerschapsverlof

Hoe graag ik het werk ook af had willen ronden tot zes weken voor de uitgerekende datum mijn geplande zwangerschapsverlof zou beginnen, het is mij niet gelukt.
Ik kwam elke keer kreupel uit mijn werk met erge rugpijn en een hele strakke buik.
De verloskundige benadrukte nog maar eens stellig rustiger aan te gaan doen en dat gaf mij wel het inzicht dat mijn werk te zwaar geworden was.

Gelukkig heb ik super colllega’s en een hele aardige werkgever die er alle begrip voor hadden dat ik nog iets eerder zou stoppen met werken. Moeder worden doe je tenslotte niet in 1 dag zei hij.
Collega’s zeiden ook dat ik maar goed moest uitrusten en gaan genieten van verlof.

Het is behoorlijk wennen om tien stappen terug te nemen. En de adhd heeft daar zeker een groot aandeel in dat dat zo moeilijk gaat. Maar ik merk wel verschil als ik gewoon zo min mogelijk doe.
Al is de geestelijke onrust die het gas terug nemen geeft ook een vorm van spanning. Verdomd lastig!
Gelukkig staat er bijna een nieuw seizoen Orange is The New black op Netflix en wachten er nog babywasjes.

6 thoughts to “Met vervroegd zwangerschapsverlof”

  1. De gezondheid van jullie beiden gaat zeker voor en ik weet dat het even gek is dat je zo weinig kunt nu of mag nog, maar voor je het weet, hahaha kom je weer tijd tekort, dus echt.. hoe cliché ook, geniet er toch nog maar even van, van je vervroegde verlof want straks is alles echt anders, en niet voor even, maar voor de rest van je leven 😀

    X

  2. Rustig aan doen gaat mij ook moeilijk af, maar ja: alles voor de baby he? Lekker chillen met die billen en genieten van de babywasjes. De enige wasjes die ik met plezier doe, al is dat strijken nog steeds wel een dingetje haha.

  3. Je moet het maar zo zien: je moet nu ook al een goede moeder zijn voor je kleine. En als dat betekend rustig aan doen dan is dat zo. Want je kleintje is echt het belangrijkste dat er is 😉 En hoe cliché het ook is (en iedereen zegt het tegen je) maar geniet nog even van ongestoord series kijken en op de bank hangen. Straks kan het niet meer zo gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *