Lees, kijk & luister

Kijk, lees en luister. Leuke film, serie, boeken en muziek tips. Met deze keer het boek 400 brieven van mijn moeder, de film Good people, de serie Fringe en muziek van Foo Fighters!

Boeken

Op dit moment lees ik het boek 400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas. Dit boek gaat over een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis.

Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24-jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap.
Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.
Hij beschrijft kleine propvolle cellen vol kakkerlakken, aanslagen op het leven van celgenoten en hoe hij zelf moest vechten voor zijn leven. Maar ook over corrupte bewakers, rechters en advocaten. Indrukwekkend boek over het leven in Marokkaanse gevangenissen waar wel meer mensen ten onrechte van hun vrijheid worden beroofd.Inmiddels is er ook een opvolger van het boek verschenen: Gezondheid, liefde, vrijheid over de tijd na zijn vrijlating.
www.oubelkas.nl

Films

Als je op zoek bent naar een vermakelijke spannende film met actie dan kan ik Good People aanraden met James Franco, Kate Hudson en  Omar Sy (Intouchables).
Zij spelen een onfortuinlijk stel met serieuze schulden. Op een dag overlijdt hun huurbaas en in zijn appartement vinden ze een bedrag van 400.000 dollar. Dit lijkt de oplossing voor hun problemen, maar dan krijgen ze de eigenaren van het geld achter zich aan.

Series

Poster van FringeDoor Saskia ben ik benieuwd geworden naar de serie Fringe. Deze serie die ook op Netflix te vinden is draait om FBI agente Olivia Dunham, de gestoorde professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter (Joshua Jackson), die worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt: er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.

Het is een zeer vermakelijke serie, gave technieken, bizarre gebeurtenissen, humor en spannende actie!

Muziek

Al jaren ben ik fan van de band Foo Fighters, je kent ze wel van hits als Learn to fly en Everlong.
Live in concert zijn ze altijd zeer vermakelijk. Frontman Dave Grohl en drummer Taylor Hawkins zijn ware entertainers.
Na een radio pauze komen ze op 10 november dan eindelijk met een nieuw album: Sonic Highways. Inmiddels zijn er al twee singles uit van dit album. Het bijzondere is dat ze er een heel concept omheen gebouwd hebben, want zoals Dave verklaart in deze tijd moet je opvallen en multi mediaal zijn. Zo stonden ze dus een week lang elke avond op het podium bij David Letterman en maakten ze een HBO serie van de album opnames waarbij ze heel het land doorkruisden om op verschillende locaties het album op te nemen met hulp van lokale helden.
Dat is nog eens uniek!

 

12 thoughts to “Lees, kijk & luister”

  1. Dat boek lijkt me wel erg indrukwekkend en mooi om te lezen. Ik ga hem eens aanschaffen!

    En Fringe is leuk he?! Zit nu halverwege seizoen 4… Geloof me, na het eerste seizoen: het wordt steeds maffer en beter.. Je begrijpt steeds meer alle aspecten van de serie… Wel jammer dat hij maar tot S5 gaat en ik daar al bijna ben! *shock*

  2. dat boek lijkt me wel wat, die ga ik even opschrijven….
    Die film keek ik pas, ik weet niet zo goed wat ik er van vond, vond hem niet slecht maar ook niet super…
    Yeah Foo Fighters, me like that

  3. Wilde net bij bol gaan kijken voor dat boek, gezien je tip op IG, maar dit is zeker een boek wat me zal aanspreken, dus ga direct even kijken of ik hem kan reserveren bij de bieb! Die film zet ik ook even in mijn downloadlijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *