Lees, kijk, luister

Ik heb weer leuke lees, kijk en luister tips om met jullie te delen.
Het aangrijpende verhaal van Martin Pistorius in zijn boek Ghostboy en de levenslessen over geluk in de film Hector and the search for happiness. De muziek tip is dit keer van Alanis Morissette, zij heeft een jubileum editie van het bekende album Jagged Little Pill uitgebracht. 

Lees: Martin Pistorius – Ghostboy

Stel je raakt gevangen in je eigen lichaam door een onbekend ‘locked-in syndroom.’
Pas twaalf jaar later kom je er weer uit. Je lichaam werkt niet meer, je kunt niet meer praten en bewegen.
Maar met je geest is niets mis. Je hoort en ziet alles! In het indrukwekkende boek Ghostboy beschrijft Martin Pistorius, de jongen die dit overkwam, wat dit met hem doet en hoe hij uiteindelijk ontwaakt door de kracht van de liefde van de mensen om hem heen.
Dit waargebeurde verhaal is enorm indrukwekkend.

Martin heeft zijn verhaal ook verteld voor Tedx Talks.

Kijk: Hector and the search for happiness

Simon Pegg is een van mijn favoriete acteurs en als Hector is hij ook weer leuk.
Een mooie feelgood movie voor als je van reizen en spiritualiteit met een humorsausje houdt.
Bestaat geluk? Wat is geluk? Dat is het onderwerp van deze film.

Hector is een jonge psychiater wiens leven op rolletjes loopt. Hij heeft een knappe, liefhebbende vriendin, een goedlopende praktijk en een prachtig huis. Zijn dagen verlopen routineus en ordelijk, en zo heeft Hector het graag. Zijn vriendin Clara is ook blij met de dingen zoals ze zijn: ‘promise me you’ll never change!‘ Maar de dingen veranderen uiteraard wel… Hector begint namelijk te twijfelen aan zijn netjes geordende leventje. Hij bemerkt geen vooruitgang bij zijn patiënten en begint zich af te vragen of hij zelf eigenlijk wel gelukkig is. Maar boven alles vraagt hij zich af wat de essentie van geluk is. Om het antwoord op die vraag te vinden en uit zijn eigen existentiële crisis te komen, besluit Hector te gaan reizen op zoek naar geluk.

Luister: Alanis Morissette – Jagged little pill Collectors edition

Ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum van het meest succesvolle Alanis Morissette album Jagged Little Pill heeft zij dit album opnieuw uitgebracht.
Het is een collectors edition geworden met geremasterde versies van haar bekende nummers.
You oughta know, Hand in my pocket en Ironic staan erop, alsmede een extra schijfje met niet eerder uitgebrachte nummers. Leuk om te luisteren!

Het nummer Ironic heeft ze een komische update gegeven, nu is het nummer helemaal van deze tijd.

6 gedachten over “Lees, kijk, luister

  1. De film over Hector klinkt best leuk! Ik heb wel eens gelezen over het boek ghostboy, beangstigende situatie lijkt me dat. Ik zal de Ted talk eens kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *