Lees, kijk, luister

In de rubriek Lees, kijk en luister geef ik boeken, serie/film en muziektips. Dit keer heb ik weer leuke vondsten om met jullie te delen.
Ik bespreek het boek Wij van David Nichols, de serie 4Jim en de heerlijk zomerse klanken van Cody Simpson.

Lees Wij van David Nichols

David Nichols schreef eerder het boek De eerste dag en is de schrijver van de tv serie Cold feet.
Zijn schrijfstijl in zijn nieuwste boek Wij doet mij denken aan de boeken Het Rosie project/effect van Graeme Simsion en ik kan het boek dan ook van harte aanraden als je ook van die boeken genoten hebt!

Een boek met flashbacks die voor diepte zorgen, sprekende karakters, cultuur, liefde en een lach en een traan.

Het verhaal:

Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit.

Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Wij is zowel groots als intiem, zowel grappig als hartverscheurend. Het is een liefdesverhaal en een onvergetelijke road trip in één, met alle hilarische situaties, genoegens en uitdagingen van een grote reis – letterlijk en figuurlijk.

Bron

Kijk 4Jim

De KRO/NCRV serie 4Jim gaat over de terminale Jim die de (laatste) zomer van zijn leven wil hebben en samen met zijn vriendengroep alle grote festivals af gaat en ondertussen zijn bucket list af probeert te werken.
Een realistisch kijkje in het leven van een tiener met leukemie, hij krijgt met een hele hoop volwassen zaken te maken maar is bovenal een tiener met alle bijbehorende zaken van dien.

Ik vind de serie erg goed geacteerd en het is goed om eens stil te staan bij ongeneeslijk ziek zijn, vriendschappen en geluk.
Het is niet alleen maar zware kost, de serie geeft een leuk overzicht van actuele grote festivals. En de bijbehorende thema’s van het tiener zijn komen aan bod.

Je kunt online de uitzendingen terug kijken.

Luister Cody Simpson – Free

Cody Simpson is een jonge (slechts 18 jaar!!) Australische zanger die al lang aan de weg timmert.
Op zijn elfde begon hij met zijn eigen Youtube kanaal waarop hij zijn liedjes op gitaar ten gehore bracht.
Zijn laatste cd heet Free en is heerlijk zomers. Als je van Jason Mraz houdt dan kun je de muziek van Cody ook zeker waarderen!

Het nummer Love is met Ziggy Marley en komt van een andere cd maar is ook erg leuk om even te delen!

7 gedachten over “Lees, kijk, luister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *