Lees kijk luister

In lees, kijk en luister deel ik boeken, serie/film en muziektips met jullie. Deze keer weer een paar hele leuke tips.
De serie Wayward Pines, het boek Up van Myrthe van der meer en leuke zomerse Spaanse muziek!

Lees

Na PAAZ te hebben gelezen, het eerste boek van Myrthe van der Meer kon ik niet wachten op het tweede boek Up.
Nu hoef je ze niet speciaal in deze volgorde te lezen overigens. Beide boeken gaan over de manisch depressieve/Asperger Emma en haar verblijf in de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) .

Ze beschrijft openhartig, en met humor, het doolhof van pillen, psychiaters en medepatiënten.

Kijk

De nieuwe Fox serie Wayward Pines is een echte aanrader! Een duister, mysterieus verhaal over een dorp waar iets bijzonders aan de hand is. De serie is een verfilming van de boekenserie van Blake Crouch.

Welkom in Wayward Pines, een dorpje met 461 inwoners. Idyllisch gelegen in een vallei en omgeven door schilderachtige bergpartijen waan je je haast in een modern paradijs ware het niet dat het dorp door een onder stroom staand hek met daarop prikkeldraad is omgeven, dat scherpschutters het 24 uur per dag in de gaten houden en er in het hele dorp verborgen cameras hangen die elk woord en elke beweging registreren. De inwoners weten geen van allen hoe ze er terecht zijn gekomen. Hun wordt verteld waar ze komen te wonen, waar ze komen te werken en met wie ze moeten trouwen. Sommigen denken dat ze dood zijn. Anderen denken dat ze onderdeel zijn van een bizar experiment. En iedereen droomt er stiekem van om te vluchten, maar degenen die het proberen komen voor een angstaanjagende verrassing te staan. Ethan Burke heeft de wereld achter de afscherming gezien. Hij is de sheriff en de enige die de waarheid kent Wayward Pines is niet zomaar een dorp. En wat er zich aan de andere kant bevindt, is een nachtmerrie die ieders voorstellingen te boven gaat.

Wayward Pines is iedere donderdagavond om 22:00 uur te zien op Fox.

Luister

Tijdens onze vakantie naar La Palma luisterden wij in de huurauto naar Spaanstalige zenders en daar kwamen leuke liedjes voorbij!
Sowieso is de nieuwste Enrique Iglesias El Perdón daar een graag gehoord nummer er kwam meer leuks Spaanstaligs voorbij.
Twee liedjes wil ik hier even onder de aandacht brengen. Lekker zomers!

 

 

4 thoughts to “Lees kijk luister”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *