Lees kijk luister

Ik heb weer drie leuke nieuwe lees, kijk en luister tips voor jullie. Met deze keer de film Camp X-Ray, het boek De lege stad van Simone van der Vlugt en muziek van David Benjamin.

Lees De lege stad

De lege stad

Ik ben groot fan van de boeken van Simone van der Vlugt. Naast spannende thrillers heeft ze ook een paar net zo spannend geschreven historische romans op haar naam staan. Ik las ‘De lege stad.’

De lege stad is een indrukwekkend boek dat zich afspeelt in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Deze geschiedenis is al een bloedstollend verhaal op zich en in verhalende vorm speelt de hele oorlog zich voor je ogen af vanuit het perspectief van een jonge vrouw. Duidelijker dan een geschiedenisles.

Kijk Camp X-Ray

Camp X-Ray

Een film met Kristen Stewart in de hoofdrol. Een menselijk kijkje op Guantanamo bay. Een groots verhaal over slechts twee mensen.
Gedreven jonge bewaakster Cole en Ali een man die al acht jaar vast zit in Guantanamo bay.
Ze ontmoeten elkaar tijdens de boekenronde die Cole loopt met een kar vol boeken die de meeste gedetineerden al tien keer gelezen hebben. Ali vraagt om het laatste boek van Harry Potter. Hij wil de reeks graag uitlezen omdat hij zich afvraagt of Sneep een goede of slechte man is.
Dit is dan ook precies wat je jezelf tijdens het kijken van deze film over Ali blijft afvragen. Is hij een goede of een slechte man?
De film vertelt het bijzondere verhaal van de band die zich tussen de twee opbouwt tussen de deprimerende muren van een kleine cel, gescheiden door een dikke deur met slechts een klein raampje.

Luister David Benjamin

David Benjamin ken je van het tv programma De beste singer songwriter van Nederland.
Hij heeft inmiddels een eigen ep  Through your eyes uitgebracht met daarop vijf hele fijne liedjes. Mijn favorieten zijn Can’t get my head around you en When I see you in july afkomstig van een andere ep genaamd Victoria.
Zomers, dromerig, relaxed en dan weer catchy poppy. De muziek doet mij een beetje aan Milow denken.
Een aanrader voor lome warme zomerdagen.

8 gedachten over “Lees kijk luister

  1. Als eerste: mooie weblog heb je! Hele fijne lay-out!
    Leuk zo’n rubriek! Ik houd van films, boeken en muziek, dus tips zijn op die gebieden altijd welkom!
    Deze kende ik alle drie nog niet. Ik vind Kristen meestal niet zo’n leuke actrice, maar ik ga deze film op m’n to-watch lijstje zetten, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *