Lees kijk luister

In de rubriek lees, kijk en luister besteed ik aandacht aan mijn favoriete, boeken, muziek en films of series van dit moment. Fijne inspiratie voor als je even niet meer weet wat je wilt lezen, zien of horen.

Lees

Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot Tess Gerritsen fan. Ik heb al haar boeken gelezen. De spannende verhalen van pathaloog anatoom MAura Isles en resercheur Jane Rizzoli laten je op het puntje van je stoel zitten.
Er is ook een televisie serie van de avonturen van deze twee, maar ik vind de boeken veel leuker eigenlijk.
Het nieuwste boek in de Rizzoli en Isles serie heet Sterf twee keer.

In Sterf twee keer laat Gerritsen twee verhaallijnen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben langzaam naar elkaar toe kruipen. Het ene verhaal speelt zich af in Botswana, zes jaar voorafgaand aan de gebeurtenissen in Boston uit de tweede verhaallijn. In Boston wordt het ontweide lichaam gevonden van preparateur Leon Gott. Zijn ingewanden liggen in de prullenbak in de buurt van zijn opgehangen lijk, samen met een extra set organen. Deze blijken toe te behoren aan een onlangs overleden sneeuwpanter uit de plaatselijke dierentuin. Aan Gott was de eer toegevallen om deze zeldzame panter op te zetten; na nauwkeurig onderzoek echter blijkt de kostbare pels verdwenen te zijn.
Zes jaar eerder is een groep toeristen en hun gids op wildsafari spoorloos verdwenen in Botswana. Het is aan Jane en Maura om uit te zoeken wat de moord in Boston te maken kan hebben met de vrouw die als enige destijds levend is teruggekeerd.

 Kijk

Better Call Saul! Saul Goodman is de advocaat die we kennen uit de serie Breaking Bad.
Maar Saul deed niet altijd smerige zaakjes. Hij is begonnen als een brave advocaat, tot hij er achter kwam dat dat niet echt loonde. Over die periode gaat de spin off serie Better Call Saul. En hey zien we daar niet ook oud bekende Mike (Breaking Bad)?
En zoals zo’n beetje iedere AMC serie is ook dit weer een pareltje.

Website | http://www.amctv.com/shows/better-call-saul

Luister

Kennen jullie Josh Rouse al? Deze Amerikaanse singer songwriter is verliefd geworden op Spanje en heeft zich er dan ook gewoon gevestigd. Dit klinkt soms fijn terug in zijn muziek!
Onlangs heeft hij als voorproefje op het nieuwe album wat in april uit zal komen een nieuwe single uitgebracht.
Some days I’m golden. Het luistert weer lekker weg deze fijne muziek! Erg geschikt voor de komende lente en zomerdagen.

Website | http://www.joshrouse.com/

9 gedachten over “Lees kijk luister

  1. Dat boek staat hier ook nog op het leeslijstje, wordt het volgende dat ik ga lezen. Hele goede serie van Tess Gerritsen.
    Ik heb de eerste aflevering van Saul gekeken, maar het kon me niet echt bekoren. Maar ja, Breaking Bad kwam ik ook niet doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *