La Palma dag 5: Los Concajos en El pilar bos

Van de ene naar de andere kant van het eiland. Via de weg naar El Pilar steken wij het binnenland door.
Dit gebied lijkt weer een andere wereld. Veel zwarte lava bergen en diepe donkere bossen in de mist van laaghangende wolken.
Wat een spooky sfeer gaf dat! Reis met ons mee van Los Llanos via El Pilar naar de toeristische badplaats Los Concajos.
Om ’s avonds door het pikkedonker dezelfde weg terug te rijden. Spannend!!

DSC_0027
DSC_0031
DSC_0036
DSC_0037
Dit is een van de plekken op La Palma waar je heel goed kunt sterren kijken. Het is er ’s nachts hartstikke donker. Wij hadden de pech van een volle maar die erg veel licht gaf. Het was evengoed spannend hier midden in de nacht te staan. De pijl wijst naar de poolster en er staat een bord met meer info over de hemel in verschillende maanden.

DSC_0038
DSC_0039
DSC_0042
DSC_0044
El Pilar is een recreatiegebied in het bos. Op zondag worden de grote bbq’s die in de hutten staan ontstoken en is het een en al gezelligheid.
Rond het gebied zijn wandelroutes uitgezet. Nu was het door de weeks een verlaten beetje spooky gebied zo in de mist. Het was er compleet uitgestorven. Maar dit leverde mooie sfeerbeelden op.

DSC_0046
DSC_0051
Aangekomen in Los Cancajos waaide er een stevige wind. Geen hond te bekennen op de mooie stranden waar je goed kunt snorkelen en duiken. Er ligt onder water zelfs een oude vliegtuigvleugel en je vind er koraal en veel mooie vissen.

DSC_0053
Uitzicht op de hoofdstad Santa Cruz vanaf Los Cancajos.

DSC_0057
Na de schemer werd het al snel donker en begonnen wij aan de rit terug via El Pilar naar Los Llanos.
Het was pikkedonker en de wolken hingen nog steeds laag waardoor alles gehuld was in de mist. Soms zag je oogjes van nachtdieren oplichten in het donker. We zaten elkaar lekker bang te maken in de auto. De picknickplaatsen bij El Pilar lagen er nu nog enger bij.
Spannend hoor 😉

Volgende keer La Palma dag 6 een wandeling door het laurierbos van Los Tilos, met stevige klim en schitterend uitzicht! Ook troffen wij daar zeer nieuwsgierige vogeltjes aan.

 

6 thoughts to “La Palma dag 5: Los Concajos en El pilar bos”

  1. Prachtig! Zelf ken ik Tenerife dan een klein beetje, is lang geleden dat ik daar was, maar ja, mijn oudtante had daar een bungalow/villa iets met zwembad in de achtertuin, hahaha dan zie je een eiland ook al anders dan een toerist doet.

    Ik was dus even in verwarring omdat ik hoofdstad Santa Cruz lag, schijnbaar is dat op elk eiland dan zo misschien 😉

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *