La Palma dag 3: Santa Cruz en het noorden

Dag drie op La Palma stond in het teken van een bezoek aan de hoofdstad van het eiland: Santa Cruz. Daarna vervolgden wij onze route via de oost en noordkant van het eiland terug naar onze verblijfplaats Los Llanos de Aridane.
Onderweg passeerden wij diepe dalen, hoge bergen en mistige bossen. Geen enkel stukje weg is recht, bocht na bocht rijd je verder. Niet voor zwakke magen!

De hoofdstad Santa Cruz vonden wij tegenvallen. Er waren enkele gezellige pleintjes en er staat een fort waar eigenlijk niets meer wordt gedaan verder. Gevalletje vergane glorie als je het ons vraagt.

DSC_0817

DSC_0819

DSC00910

Wel grappig dat er sinds kort dan toch echt een grote gele M te vinden is op het eiland. Op diverse reissites hebben wij nog gelezen dat het eiland nog niet zo toeristisch is en dat er al helemaal nog geen Mc Donalds te vinden is…
Nou het is nu dan toch echt zo ver. Genieten van een vette bek kan sinds kort ook op La Palma (en dat hebben wij direct even getest).

DSC_0820

Wij passeerden de mistige bossen van Zarza en La Zarciza (met prehistorische grotten met rotstekeningen!) en het eeuwenoude laurierbos waar ik in komende verslagen over zal bloggen.

DSC_0023

DSC_0025

Deze jungle met metershoge Aloë vera, Lianen en oeroude laurierbomen zijn dikwijls in nevel gehuld omdat zij zo hoog liggen en de wolken kammen. Dit levert overigens bijzondere horizontale regen op! En biedt ruimte aan bijzondere vegetatie.

DSC_0826

DSC_0022

De dag sloten wij af met een wandeling boven Los Llanos de Aridane. Wij reden naar het eind van het dorp en klouterden een begwand op. Tussen manshoge Aloë Vera planten en cactussen vol bloemen. Daarna volgden wij de oude waterleiding naar een schitterend uitzichtpunt boven de stad.

DSC00963

DSC_0822

Volgende keer op de blog La Palma dag 4 met foto’s van de spectaculaire uitzichten vanaf het hoogste punt van het eiland de op 2423 m hoogte gelegen Roque de La Muchachos en het sprookjesachtige oerbos Zarza en La Zarciza met prehistorische rotstekeningen.

 

4 thoughts to “La Palma dag 3: Santa Cruz en het noorden”

  1. Moooi! Wat een heerlijk eiland is La Palma toch. Ik moet snel ook de eerste twee delen even lezen. Ik vind trouwens veel steden op de Canarische Eilanden vergane glorie. Zo is Las Palmas ook niet je van het… Die laurierbomen zijn mooi, in het noorden van Tenerife vind je die ook, ook met zoveel mist. Apart eigenlijk!

  2. Jammer dat Santa Cruz zo tegen viel. Ik vind je foto’s wel super mooi. Dat mystieke heeft wel wat! En die berglandschappen zijn ook prachtig! Ben benieuwd naar je dag 4!

  3. Ook nog snel de vorige twee berichten gelezen, zodat ik mee was 🙂
    La Palma ziet er wel mooi uit, jammer van de hoofdstad, maar ja, er kan idd altijd wel iets tegenvallen, zolang de hele vakantie niet tegenvalt 😉
    Die vallende wolken, echt waauw, daar had ik nog nooit van gehoord! Een reden om ook eens La Palma op het lijstje te zetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *