La Palma dag 1: Los Llanos de Aridane, Tazacorte en Puerto de Naos

La Palma, een eiland met meerdere continenten in 1. Zo zou ik het steilste eiland van de wereld willen omschrijven.
Ruig, verrassend, adembenemend mooi, relaxed en ontzettend divers.
De eerste dag was een korte, tijdens de zonsondergang zetten wij na 4,5 uur vliegen voet aan de grond.

DSC_0119

Ik hoor mezelf nog kreten van verbazing slaan terwijl wij de huurauto de berg opsturen. Wat onwijs hoog! Kijk dan! Je denkt dat zijn de wolken en daarboven niks meer, maar kijk ik zie bomen en rots. Ik verbaasde mij over de hoogte van de bergen.
En dan de weg, geen één recht stuk. Soms werd ik als passagier een beetje misselijk van alle bochten. Rechtuit kijken en niet teveel drinken  luidde het devies.
En overal waar je kijkt palmen en bananenplantages! Want om zijn bananenproductie en export staat La Palma bekend.

DSC_0131

DSC_0156

Onze ‘thuisbasis’ de onofficiële hoofdstad van het eiland: Los Llanos de Aridane. Ons huisje was er een iets hoger gelegen pal aan de rand van de stad met privé zwembad en een schitterend uitzicht over de bergen en de stad.
En wat een warm onthaal! Een schaal vers fruit en wijntje van het eiland stonden klaar. De eigenaresse heette ons welkom en liet vol trots het huisje zien. Wat een groot terras! Wat een privacy. Helemaal perfecto!

DSC_0161

DSC_0148

IMG_20150523_134649

Na een nacht bijkomen trokken wij erop uit om Los Llanos de Aridane te verkennen (met zijn romantische pleinen, leuke eettentjes, Cubaanse sfeertje, gekleurde huisjes en aardige bevolking) en een bezoek te brengen aan het naastgelegen kustplaatsje met heerlijk groot zwart strand Tazacorte.

DSC_0136

DSC_0139

DSC00819 Ook reden wij naar Puerto de Naos omdat daar volgens de reisgids van de ANWB een van de mooiste stranden van het eiland zou liggen. Dit viel ons vies tegen. Wij vonden Tazacorte met het kleine straatje met restaurantjes vele malen leuker. Dit werd dan ook de plek waar wij snorkelden en ons handdoekje meer dan eens hebben neergegooid op het bloedhete zwarte zand.

IMG_20150523_185522

DSC_0153

DSC_0154

Zoals het ons wandelfans en natuurliefhebbers betaamt lonken de bergen. Morgen trekken wij er op uit om een wandeling te maken op en in de vulkaankrater!

8 gedachten over “La Palma dag 1: Los Llanos de Aridane, Tazacorte en Puerto de Naos

  1. Wow joh, nooit geweten dat Mallorca zo mooi was! Vriendlief wil er nog steeds een keertje heen maar ik stond nooit zo te trappelen maar misschien moet ik mijn mening toch maar eens gaan herzien en me echt in dit eiland gaan verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *