Kuipers zoekt contact

Er zijn meer sterren in het helaal dan zandkorrels op alle stranden op de hele aarde.
Dat is dus meeeeega veel. De kans is dan ook groot dat er planeten bestaan waarop leven te vinden is.
Gisteravond was op NPO 1 Kuipers zoekt contact te zien. Astronaut Andre Kuipers gaat op zoek naar het antwoord op de vraag zijn wij de enige levende wezens in het universum.
Hij bezoekt wetenschappers die bezig zijn met onderzoek op het gebied van contact maken met buitenaards leven.

Starshot

Zo is er bijvoorbeeld het Breakthrough Listen Initiative, gericht op het opvangen van signalen van diep uit de kosmos.
Of Seti die zich juist richt op het sturen van signalen het universum in.
Wist je dat er in de ruimte zelfs een plaat rondvliegt met daarop allemaal informatie over onze planeet. Er wordt zelfs in mega veel talen, waaronder het Nederlands de groetjes gedaan. En er wordt uitgelegd wat mensen zijn en hoe wij eruit zien.
Het viel mij op hoe optimistisch de wetenschappers zijn. Velen verachten al binnen een termijn van 10 jaar tekenen van leven te hebben ontdekt.

En als er dan al leven is hoe ziet dat er dan uit? Als groene mannetjes met lange armen en benen en grote ogen? Of misschien wel zoals wijzelf?
Ik geloof dat wij niet de enige planeet zijn met leven erop, maar ik geloof niet zo zeer in aliens die eruit zien als ET.
Andre gaf in de uitzending het voorbeeld van bizar leven op onze eigen planeet. Kijk maar eens naar de ‘diepzeemonsters’ bijvoorbeeld. Die zien er toch ook behoorlijk alien uit.

Aflevering gemist? Bekijk hem hier.

Wat geloof jij?

Afbeeldingsresultaat voor diepzeemonster

4 thoughts to “Kuipers zoekt contact”

  1. Seti, ik weet nog dat die ooit een screensaver hadden waarmee je kon helpen naar het zoeken van buitenaardsleven. Straks eens kijken of ik die nog kan vinden haha. Was altijd leuk om te laten draaien.

  2. Het punt is altijd, dat ander leven gezien wordt dat zij altijd verder zouden zijn dan wij, misschien is er wel leven ergens, maar zit men daar nog in een oertijd, of ijstijd en zijn wij diegenen die invaden bij hen ooit 😉

    Ach ja, het is leuk om te filosiferen, alleen filosifeer ik twee kanten op.

    X

    1. Ja idd dat vind ik ook een beetje raar. Of misschien vinden we ze daarom niet, omdat ze zichzelf al hebben uitgestorven en de planeet vernietigd omdat ze zo ver waren ofzo.

  3. Klinkt interessant! Ik heb altijd gedacht dat er alleen op aarde leven zou zijn, maar buitenaards leven vind ik steeds geloofwaardiger worden eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *