Kanoën door de Biesbosch

De Biesbosch is een van de natuurgebieden die nog op ons lijstje stond om eens een bezoek aan te brengen.
Dit bijzondere natuurgebied kun je op veel verschillende manieren beleven. Wij kozen voor een kanotocht door de kreekjes.
Aangezien het iets langer rijden is voor ons besloten wij dit uitje te combineren met een hotelovernachting in Lekkerkerk en een bezoekje aan Rotterdam. (Meer daarover in een andere blog.)


DSC_0008_1
Ons startpunt is Biesboschcentrum Dordrecht. Makkelijk te bereiken ligt dit bezoekerscentrum in het bovenste puntje van de Biesbosch.
Je kunt vanalles leren over dit bijzondere natuurgebied in het centrum, er is een restaurant met mooi terras, het centrum is startpunt van vele wandelingen en je kunt er bootttochten maken en zelf een bootje of kano huren.

DSC_0015_1_1

Wij kozen voor de kano. Ik heb nog nooit in een kano gezeten, dus het instappen was voor een klunsje als ik even spannend.
Gelukkig hielden we alles droog en kon de prachtige tocht beginnen.

DSC_0025_1
DSC_0029_1
Wij hebben in alle rust en stilte door de vele kreekjes gevaren. Soms bukkend voor omgewaaide bomen die boven het water hingen en even later weer gezellig samen met twee watervogels voor ons uit.
Je hoort niets anders dan het gefluit van vele vogels. Als je geluk hebt kom je bevers tegen! Hun geknaag is overal te zien.
Wist je dat ze binnen een paar minuten een boomstam van 8 centimeter doorsnede door kunnen knagen?

DSC_0037_1

Ondanks een routekaartje waren wij toch verkeerd gevaren maar dat deerde niet, wat was het mooi!

IMG_20150705_174909

Ik maakte ook nog een kort filmpje!

Een tweepersoons kano huur je voor 6,50 per uur met een minimale duur van 2 uur.

Biesboschcentrum Dordrecht
Baanhoekweg 53, 3313 Dordrecht
078 630 5353

14 gedachten over “Kanoën door de Biesbosch

 1. De Biesbosch is ook prachtig! En rustgevend zoals jij laat horen met het filmpje, heerlijk!

  Alleen die kano? hahaha Nee, dat is niet zo mijn ding, heb ik ooit eerder gedaan met schoolkamp zelfs nog, overlevingskamp, Ardennen, ik snap er niks van, zodra er spanen bij zitten en je het zelf moet doen? Uhm….

  X

 2. Wat ontzettend gaaf! Ik ben er ooit een keer geweest, maar op een grote boot.
  Dit is veel toffer!
  Ik denk dat jij de Alde Feanen (Friesland) ook wel zou kunnen waarderen!

 3. Oh wauw wat ziet dat er mooi uit daar zeg! Bijna alsof je in het buitenland bent hihi. En die huur is ook goedkoop eigenlijk, dat is nog eens leuk :).

 4. Ja, dit wil ik echt een keer doen. Wat ontzettend mooi. Het toffe is, dit KAN ik ook doen! Ik kan vaak niet mee met dingen omdat het teveel en te ver lopen is, maar dit kan ik!

 5. Zie ik daar nou het Griendwerkershutje op de foto’s? Daar heb ik pas nog gelopen tijden het geocachen. Dat kano varen door de Biesbosch wil ik ook nog steeds eens doen. Ik kom best vaak in de Biesbosch, maar dat heb ik er nog niet gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *