Ik ben bevallen

Het is vandaag precies drie weken geleden dat ik ben bevallen. Hoog tijd voor een blog update!
De reden dat deze zo laat is is dat de bevalling erg zwaar is geweest en mijn herstel nog volop bezig is.
Tel daar het ontzwangeren en het totaal nieuwe ritme bij op die ons kersverse gezinslid met zich meebrengt en je kunt je wel voorstellen dat ik nog niet eerder aan bloggen ben toegekomen.
Maar ik ben dus bevallen! Lees je mee?

De bevalling

Om een lang verhaal kort te maken, de bevalling die beviel niet. Ik heb het helaas niet als positief ervaren en onze kleine man is nogal stressvol ter wereld gekomen met de nodige medische ingrepen.
Ik merk echt dat ik heel wat te verwerken heb, kan de foto’s die gemaakt zijn van zijn ter wereld komen nog niet bekijken. Het doet me nog te veel.

Daar is hij dan!

Op 13 augustus op de 60e verjaardag van mijn moeder, nog net voor het einde van de dag is onze kleine mooie Benjamin geboren. 7 pond schoon aan de haak.
Na een nachtje ziekenhuis mochten wij met zijn drietjes naar huis.
Wat was dat spannend! Gelukkig was de kraamhulp er snel.
Ik heb de kraamweek met veel pijn in bed doorgebracht maar gelukkig ontpopte mijn man zich als een geboren super papa. En Benjamin is een superbaby. Wat een lief tevreden mannetje is dat. Hard huilen kan hij ook, maar doet hij alleen als wij hem niet snel genoeg begrijpen, of in het geval van gemene rot krampjes (gelukkig heeft hij die niet  heel vaak).

Mama in wording

Dat ontzwangeren is ook nog wat zeg, vertellen ze je niet van tevoren. Hormonen doen rare dingen met een mens, het huilen, de onzekerheid, het niet lekker voelen. En alle rare fratsen die je lichaam ineens met je gaat uithalen.
Ik heb weinig geduld, maar heb begrepen dat ik het de tijd moet geven…
En dan ben je ook opeens moeder, overweldigend! Van uren kijken naar dat kleine volmaakte mensje in je armen, naar de onzekerheid van je eigen kunnen als mama en het leren begrijpen van je kindje. Dat is onbeschrijfelijk.
En het besef dat dat knappe mannetje zo al die tijd in jouw eigen buik heeft gezeten. Wonderlijk.

Ik ben overigens ook slechts twaalf dagen na de geboorte van onze zoon voor het eerst tante geworden van neefje Jax. Mijn ouders zijn in een klap dubbel opa en oma geworden. Ook best bijzonder.

Ik ben bezig met een artikel over het leuke geboorte kaartje van Benjamin, deze komt z.s.m. online!

 

8 thoughts to “Ik ben bevallen”

 1. Dat zegt nogal wat, als jij nog niet eens nu naar de ultieme geboortefoto’s kunt kijken, neem je tijd, en lekker aan jezelf en jullie denken.
  Oh en van harte gefeliciteerd natuurlijk, al had ik dat elders al gedaan <3

  En van die kraamtranen, echt niemand die het daar over gehad heeft? Ouders en zo? Dat is iets wat ik wel mee heb gekregen en ook over had gelezen over het daarna, maar bij mij viel het nogal mee denk ik, op de alsnog de emotionele kraamtranen bij een zielige reclame na dan 😉

  Laat ik je dan meegeven dat mijn vroedvrouw ooit zei: Je bent negen maanden zwanger, zodra je bevallen bent: Heb je negen maanden nodig om te ONTzwangeren 😉 En dat is echt zo, misschien heb je dat inmiddels al mee gekregen. In deze tijd kan je lichaam weer strak trekken en zo.. sneller als je borstvoeding geeft.

  X

 2. Hier ook nogmaals van harte! Ik heb het op de voet via IG gevolgd 😉 Haha en de bevalling beviel niet moest ik even om grinniken. Heel erg veel geluk en gezondheid gewenst met je nieuwe gezinnetje<3

 3. Van harte gefeliciteerd meid! Wauw, en wat is Benjamin een mooie naam! <3

  Zoals je weet is het voor mij heel herkenbaar, die moeilijke bevalling en er niet aan terug willen/kunnen denken! Alles wat je voelt is 'normaal' en geef het tijd!

  Veel liefs en geniet van je heerlijke baby!
  XX

 4. Nog gefeliciteerd met Benjamin! Een heftige bevalling dus… hopelijk nu snel weer op de been zodat je lekker van je kleine mannetje kunt genieten!

 5. Van harte!! Mooie naam en prachtig kereltje. Hoop dat je de heftige bevalling kan verwerken en n plek kunt geven. Neem de tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *