Het geboortekaartje van Benjamin

Hip, trendy, vintage, retro, gewoon simpel of heel bijzonder. Er is volop keus als het om het geboortekaartje gaat. Lang hoefden wij niet te twijfelen over het geboortekaartje. Al vrij snel vonden wij er een die we allebei erg leuk vonden. Het is een kaartje wat ook echt past bij onze kleine Benjamin.
Een klein nieuwsgierig jongetje, klaar om de wereld te ontdekken.

Het kaartje

DSC00540

Het is een kaart geworden met een silhouet van een jongetje en zijn speelgoed. Met een fris  kleurtje. Het lettertype is speels en de opmaak modern.

Op het kaartje wat wij gekozen hebben staat een echte Benjamin afgebeeld. In een autootje, met al zijn knuffels en speelgoed mee, klaar om op avontuur te gaan.
Mijn man vond een toepassende tekst om op het kaartje te zetten:

Tien vingertjes, tien teentjes
Alles erop en eraan
Klaar om na negen maanden
Op ontdekkingsreis te gaan

DSC00546

Aan de binnenkant van de kaart dus het gedichtje en de naam, geboortedatum, tijdstip van geboorte en het gewicht van Benjamin. De lengte wordt niet meer opgemeten in het ziekenhuis. Het compleet uitrekken van de baby om de lengte te bepalen bleek niet goed voor de heupjes van het kind dus dit doen ze niet meer standaard.
Soms meet de kraamhulp later de lengte als het kind zich toevallig strekt, maar dit is bij Benjamin eigenlijk niet gedaan. Aan de kledingmaat te merken meet hij ongeveer 50 cm.

Onze adresgegevens en telefoonnummer heb ik even afgedekt en verder staat er nog wat info voor de kraamvisite. Even appen of bellen voor bezoek graag 🙂

Het bestelproces

Wij hebben het kaartje ontworpen en besteld bij Kaartje2go, waar je kunt kiezen uit heel veel verschillende stijlen geboortekaartjes.
Je hebt de mogelijkheid de gratis enveloppen vooraf toegestuurd te krijgen zodat je ze vast kunt schrijven in de weken dat je (on)geduldig op de bevalling zit te wachten. Wij hadden dit niet gedaan waardoor wij ze na een hectische kraamweek nog eens moesten gaan schrijven en het kaartje dus iets later dan gepland rondgestuurd werd.
Zou het dus zeker wel aanraden vast vooruit te werken.
Toen wij het kaartje ontworpen hadden hebben wij eerst een gratis proefdruk besteld.
Eenmaal definitief besteld heb je de geboortekaartjes al de volgende werkdag netjes verpakt in huis.

DSC00539

Het is mooi dik mat papier en wij zijn erg tevreden over de kwaliteit en deze manier van ontwerpen en bestellen.

Tegeltje

DSC00693

Kaartje2go biedt de mogelijkheid aan het geboortekaartje af te laten drukken op een tegeltje.
Eerst hadden wij het idee het kaartje in te lijsten en in zijn kamertje te hangen, maar dit gaat natuurlijk verkleuren en dat is zonde. Een keramieken tegeltje verkleurt niet en heeft iets unieks. Het is een mooi bewaarstuk.
Het tegeltje wordt geleverd met een haakje waar je hem aan op kunt hangen. De kwaliteit is goed en de kleuren zijn mooi. Het is mooi glanzend afgewerkt.
Het formaat is 15 x 15 cm en de prijs is 12,95 exclusief verzendkosten á 4,95 binnen Nederland.

DSC00622

5 gedachten over “Het geboortekaartje van Benjamin

  1. Wat een leuk kaartje, ik word er helemaal vrolijk van. Zachte mooie kleur. Ook leuk de tekst die past heel goed bij het kaartje. De naam die jullie gekozen hebben is ook mooi.
    Heel veel geluk met jullie mooie lieve Benjamin.

  2. Wat een leuke naam inderdaad.
    Heel mooi kaartje. Weet dat het heel lastig is om de juiste te vinden. Dat tegeltje is een goede tip, zeker tegen verkleuren. Ga ik met ons kaartje ook proberen. Veel geluk met jullie kleine man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *