Haal voordelig de herfst in huis

Inmiddels is het echt herfst en hoewel ik kan genieten van alle veranderingen in de natuur zoals de burlende herten, paddestoelenpracht en blaadjes in alle kleuren vind ik donker druilerig weer niet zo fijn.
Des te meer reden om het dan in huis weer extra gezellig te maken. Met wat kleine aanpassingen, soms zelfs gratis afkomstig van moeder natuur, maak je jouw huis herfstproof!

DSC_0008

Kijk hier liepen wij dus zomaar tegenaan op het Beekhuizerzand. Mooie boomschijfjes op perfecte dikte gezaagd en wel om zo te kunnen gebruiken als onderzetters. Even goed schuren en je hebt iets bijzonders en herfstigs in huis!
Kost je niks.

DSC_0009
Of dit dan, ook afkomstig uit het bos! Past precies een waxinelichtje in dit stukje uitgeholde boomstam.
Zo’n waxinelichtjes houder heeft niemand. Ik vind die natuurlijke robuuste uitstraling geweldig.

DSC_0010
Hier vlak bij staan erg veel bereklauwen en hoewel ik in mijn jeugd op een nare manier kennis heb gemaakt met deze planten zijn ze wel beet te pakken wanneer ze uitgebloeid zijn. Staat zowel met als zonder zaden erg leuk in een vaas op tafel.

DSC_0011

Dit prachtige schijfje kreeg ik van @Williamnab (Instagram) zomaar opgestuurd. Deze man is net als ik dol op alles uit de natuur en maakt de meest prachtige dingen met gevonden hout uit het bos.

Zijn account is overigens het volgen waard, mooie foto’s met prachtige bijschriften.

DSC_0012
Ik ben nog steeds erg blij met deze afwerpstang die wij kochten op een najaarsmartkt op de Veluwe vorig jaar.
Paar gevonden denneappels en eikeltjes uit het bos erbij en klaar is je herfsthoekje.

DSC_0013

Ook dit najaar kun je niet genoeg kaarsjes en hertjes hebben. Door het hele huis vind je de hertjes terug. Deze is van Action. Kost ook erg weinig.

DSC_0014

Dit denneboompje kocht ik vorig jaar rond Kerst en ik had nooit gedacht dat hij nu nog zou staan. Hij is aardig gegroeid en ook deze december komen er weer wat leuke hangertjes in.
Dit herfstige tafereeltje staat overigens op onze zelfgemaakte steigerhouten schouw met inbouw sfeerhaard.
Klik op de link als je meer wilt lezen over dit leuke DIY project.

DSC_0015

Meer hertjes!! Deze koekoeksklok heb ik van mijn opa geërfd. Hij heeft een mooi plekje in de woonkamer en geeft naast een mooie herinnering het huis ook nog eens een extra herfstig sfeertje.

DSC_0016

Waxinelichtjes in een pot en een hertenkaars van Action op een zelfgezaagd boomstammetje maken dit herfstige hoekje op het dressoir compleet.
Om wat te besparen op de vele waxinelichtjes die er hier op een avond doorheen gaan in huis kocht ik onlangs van die neppers op batterijen. In een hoge houder zie je het verschil met echte waxinelichtjes niet eens als ze aan staan.
Ze flikkeren ook nog eens als echte kaarsjes.

DSC_0017

Deze prachtige boomschijf vonden wij in een park hier in de buurt. Gewoon even goed je ogen openhouden als ze gekapt hebben en het scheelt je een hoop geld en is nog leuker ook dan er een kopen.

DSC_0019

Mooie trosanjers in een leuke kan van de kringloopwinkel. Erboven mijn foto op hout van een mooi hert in de Belgische Ardennen.

IMG_20151019_172613

En tot slot de anjers op een andere plek in huis. Vanaf de bank kijk je zo richting onze schouw.

Hopelijk heb je leuke ideeën op kunnen doen om jouw eigen huisje of kamer herfstproof te maken!

6 gedachten over “Haal voordelig de herfst in huis

  1. Echt supergaaf om te zien en dat kerstboompje, dit is de eerste keer dat ik lees en zie dat een kerstboompje op pot het overleeft, hahaha Mijn ouder namen altijd een kerstboom op kluit vroeger al om deze na de kerst dus rustig richting buiten te verhuizen, geen enkele boom heeft het ooit gered…

    Ook niet op pot, dat heb ik zelf dan wel geprobeerd, maar nee… Wie weet dit jaar 😉

    X

  2. Wat een leuke ideetjes met al dat hout.
    Wij zijn nog niet echt zo ver hier geloof ik. Zelfs de zomerjassen hangen nog aan de kapstok in de hoop dat het nog een beetje warmer gaat worden haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *