Gratis Mindfullness meditatie app

Ik heb ooit eens een paar lessen mindfullness yoga gevolgd en daar kon ik geen rust in vinden. Hoezeer ik ook geloof in de kracht van mindfullnes meditatie. Ik geloof echt dat even een paar minuten per dag stilstaan bij je geestelijke en lichamelijke gesteldheid goed voor je is.
Daarom besloot ik de mooie gratis app Stop, Breathe & Think een kans te geven.
Zo kun je op je gemak, lekker thuis en wanneer je er tijd voor hebt zelf verschillende soorten meditaties doen.

De app Stop, Breathe & Think is gratis te verkrijgen voor zowel Android als IOS en heeft de Webby 2015 people’s voice award gewonnen. Het design is mooi. De app is Engelstalig maar goed te volgen.

Je kunt kiezen uit een hele reeks meditaties. Iedere dag kun je inchecken en opgeven hoe je je voelt. De app kiest vervolgens meditaties uit die passen bij jouw gemoedstoestand.
Je kunt ook zelf kiezen uit verschillende duidelijk omschreven meditaties.

Screenshot_2015-08-26-09-59-17            Screenshot_2015-08-26-09-59-34
Een prettige stem loodst je erdoorheen terwijl jij een gemakkelijke houding aanneemt en de aanwijzingen opvolgt.

Ik heb 1 meditatie gedaan om uit te proberen en ik geloof in de kracht ervan als je dit een dagelijks ritueel maakt.
Al blijft het vreselijk moeilijk voor mij om die paar minuten stil te zitten en gewoon te zijn.
Maar dat ligt aan mij en niet aan de app.

Screenshot_2015-08-26-09-59-54              Screenshot_2015-08-26-10-00-04

Hebben jullie weleens gemediteerd?

7 gedachten over “Gratis Mindfullness meditatie app

 1. Ziet er goed uit. Ik ken deze app nog niet. Ik had een andere maar die viel me wat tegen. Ik ga snel eens kijken. Bedankt voor de tip! Zelf mediteer ik bijna dagelijks. Het doet me ontzettend goed!

 2. Lijkt me wel een fijne app! In therapie had ik 1 keer per week een uur mindfulness. Dat was eerst echt vreselijk voor mij, maar later ging het steeds beter! Kwestie van oefenen volgens mij.

 3. leuk om te lezen, vind het ook zoooo moeilijk. Ook wel eens yoga geprobeerd in een groep maar niet mijn ding. Probeer sinds een tijdje de gratis app van VGZ mindfullness en heb een aantal oefeningen gedaan. Blijft lastig vind ik!

 4. Deze app ken ik nog niet.
  Ik mediteer geregeld. Soms een geleide meditatie en soms lukt het mij zelf.
  Ik vind het heerlijk. Even echt een momentje “weg” zijn met mijzelf haha.

 5. Sinds een kleine week ben ik nu in bezit van een android, en ik ga ook eens even kijken, gezien ik ook nog moet leren met dat ding om te gaan, en mediteren ja ik doe het wel, maar ik denk van mijzelf niet vaak genoeg, of denk dat tv hangen ook mediteren is, lol 😉

  En de kracht, de impact is inderdaad erg groot, net zo groot als schrijven.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *