Exactitudes: professioneel mensen kijken

Professioneel mensen kijken, dat doen stylist Ellie Uyttenbroek en fotograaf Ari Versluis voor hun gezamelijke project fotoserie ‘Exactitudes‘. 

Versluis en Uyttenbroek bleken allebei gefascineerd te zijn door de kledingvoorschriften die blijkbaar onuitgesproken gelden voor verschillende groepen mensen. Het gaat dan onder meer om mensen die heel bewust kiezen voor hun eigen unieke individuele manier van leven, maar blijkbaar sluiten ze zich dan, zonder dat ze dat zelf doorhebben, ook met name uiterlijk aan bij gelijkgezinden. ‘Exactitudes’ is een samentrekking van ‘exact’ en ‘attitude’.

Van veggies tot intellectuals en van new skool tot ghetto fabs. Elke groep geven zij een originele naam en uit elke groep leggen zij 12 individuen vast op foto.

Op de website Exactitudes kun je de foto serie bekijken, het geeft een mooi tijdsbeeld en is ontzettend leuk en herkenbaar om te zien!

 

 

8 gedachten over “Exactitudes: professioneel mensen kijken

  1. Jaaa, deze fotoseries zijn superleuk! Goed concept 🙂

    (Nu een paar keer in een museum een grote versie zien hangen, dat maakt ’t nog net wat toffer dan zo op ’t scherm :))

  2. Wat grappig! Nooit zo bij stilgestaan eigenlijk…. Hoewel, het valt me soms wel op in de winkelstraat dat je dan zo’n groep vriendinnen ziet die er allemaal exact hetzelfde bijlopen…

  3. Dit vind ik echt geniaal! Denk hier ook vaak over na de laatste tijd. Ik heb echt geen idee waar ik bij zou passen, ik denk elke dag wel bij andere mensen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *