Een zee van paars: heide op de Posbank

Vooral in de maand augustus is de heide op zijn mooist. Een uitstekend moment dus om van deze paarse bloemenpracht te gaan genieten.
In nationaal park Veluwezoom bij de Posbank kun je dat het mooist.
Het is een zee van paars in een glooiend landschap omzoomd door bossen.
Overal klinkt het gezoem van insecten. De paarden rollen over de grond en de schapen grazen er naar hartelust.
Wat een prachtig stukje Nederland is dit! Echt een aanrader om nu een bezoek te brengen!

DSC_0637
DSC_0640
DSC_0641
DSC_0648
DSC_0652
DSC_0654
DSC_0658 DSC_0659
DSC_0663
DSC_0665
DSC_0667
DSC_0671
DSC_0672

8 gedachten over “Een zee van paars: heide op de Posbank

  1. Het is altijd weer fantastisch mooi als de heide bloeit, het is al enige tijd geleden dat ik het zo gezien heb, maar nu woont mijn nicht aan de Ermelose heide en eigenijk zou ik dus nu daarheen moeten gaan en haar meesleuren naar, lol.. maar voor haar is het nu naast de deur en ja… 😉

    X

  2. Oh wauw, wat een prachtige foto’s van prachtige plekjes! Ik vind het jammer dat ik dit prachtige stukje Nederland niet zo dichtbij huis heb, maar dat ik er best wel ver voor moet rijden (en ik heb geen auto hihi). Vorig jaar was ik – denk ik – voor het eerst op de Veluwe en ik vond het zo ontzettend prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *