Een kijkje in een glazen bol

Als ik in een glazen bol zou kijken, wat zou ik dan zien? Ik weet wel wat ik zou willen zien.

Ken je dat gevoel dat je vastgeroest zit in je bestaan? Dat wat je echt zou willen niet lukt?
Vast wel, ik denk dat iedereen dat wel eens heeft.
In mijn geval is het hebben van een koophuis wat we zouden willen verkopen i.c.m. de crisis een blok aan ons been.
We zouden ergens anders willen wonen. Uit de stad, meer in de natuur.

Het allerliefste zou ik in het buitenland willen wonen. Op een mooi Grieks eiland als het even kan.
Maar waar moeten we dan gaan werken? Hoe zorgen we voor inkomen?
En voor dat dat uberhaupt zou kunnen, hoe raak je een onverkoopbaar huis kwijt?
Onverkoopbaar in de zin van een gigantische restschuld.
Ons gevoel is dat dat nooit zal lukken.

En ondertussen ga je verder met je leven, maar raak je steeds vaster in je bestaan hier.
Natuurlijk weet ik dat we het goed hebben, we hebben werk, een dak boven ons hoofd, eten in de koelkast, familie in de buurt en ons huisje is helemaal niks mis mee.
En toch dat gevoel van onmacht.

Weg willen maar niet kunnen en dat ook de komende jaren niet zien gebeuren.
Wat doe je dan? Je gaat verder met leven hoe je kan toch? Kijken naar wat je wel hebt. Of zou je voorzichtig moeten leven en zo min mogelijk vastroesten omdat je toch weg wil?

Er zijn mensen die zeggen dat niets onmogelijk is, dat er altijd een weg is. Toch heb ik het gevoel dat die er niet is. Want werk en een ander huis op een andere plek, waar dan ook lijkt onmogelijk zo.

3 gedachten over “Een kijkje in een glazen bol

  1. Ik snap wat je bedoeld! De ouders van mijn vriend hebben hun huis ook al jaren te koop staan (in Almere), maar komen er ook niet vanaf. Dat is wel erg jammer, maar de markt groeit vanzelf wel weer. 🙂

  2. Mensen die beweren dat er werkelijk waar voor alles een weg is om er uit eindelijk te komen roepen altijd maar wat vind ik. Sommige dingen kun je gewoon niet waar maken in het leven. Wat dan wel weer frustrerend kan zijn. En een huis hebben die onverkoopbaar is, is helemaal verrot natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *