Dit was mijn 2016

2016, een terugblik. Wat was je bijzonder, leuk, pijnlijk, moeilijk, geweldig, liefdevol, vermoeiend, wonderlijk en prachtig.
Ik blik terug op dit bewogen jaar waarin wij voor het eerst ouders werden. Maar we maakten ook nog meer mee.
Wat heb je in 2016 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

Bevallen was denk ik wel het meest vernieuwende wat ik in 2016 heb gedaan.
Wat was het zwaar, naar, pijnlijk, hectisch en paniekerig. Geen aanrader die bevalling van mij. Nu is het nooit een piece of cake of hobby van iemand, maar had het me toch anders voorgesteld dan hoe het uiteindelijk verlopen is en dat vind ik best jammer.

Welke landen heb je bezocht?

Het bleef bij ons eigen kikkerlandje. Wat behoorlijk tropisch aandeed in augustus. Onze beeb dacht aanvankelijk in Afrika geboren te zijn.

We zijn wel nog op vakantie geweest naar Zeeland en hebben daar zwaar genoten en gerelaxed in een mooie luxe suite. Meteen even de trouwdag gevierd, 3 jaar alweer!

Wat zijn je favoriete momenten van 2016?

Uiteraard de komst van onze kleine Benjamin in ons leven. Niet alleen het einde van een toch wel zwaar geworden einde van de zwangerschap, maar ook het begin van een totaal nieuw leven als gezinnetje.
Alle eerste keren met Benjamin waren ook van die favoriete momenten. Zijn eerste lachje, het omrollen, eerste hapje, alles!

De fijne tijd in Zeeland komt ook in mijn favorietenlijst, want wat was dat even fijn zo’n break. En nog stralend weer ook!

Waar ik ook erg van genoten heb is het leuke uitje wat ik gewonnen had, een superdeluxe diner tijdens het Allerhande kerstfestival. Ik heb hier samen met mijn moeder van genoten en we hebben een heerlijke avond gehad.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Het bevallen en daarna een nieuw ritme vinden met onze kleine man. Dat heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk is het mij toch gelukt. En dat zonder medicatie wat ik best knap vind van mijn ADHD hoofd.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2016?

Sorry manlief kwam toch echt even op de tweede plaats. Uiteraard heeft Benjamin de meeste knuffels ontvangen dit jaar. Al vond ik dat voor de katten soms ook wel zielig… Maar ik probeer het nu wat eerlijker te verdelen (al blijft Benjamin een flinke voorsprong hebben….)

Ben je verliefd geworden?

Ja op onze baby. De mooiste van de hele wereld! Je kunt dus echt serieus verliefd worden op je eigen kind.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

De babyspullen, het kamertje, luiers, noem maar op.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?

Een andere auto! Een grotere, vier deuren, een gigantische achterbak, airco, airbags, abs, stuurbekrachtiging en alle luxe die we voorheen met onze Hyundai Excel (blijft een leuk ding om te zien) niet hadden.
Wel zo fijn met de baby!

Wat stond er op de uitjeskalender?

Zeeland, tripjes naar het openluchtzwembad. Verder niet zo veel doordat ik al vrij snel last kreeg van mijn bekken.

Welke concerten bezocht je in 2016?

Geen 1! Te erg, laat dit een goed voornemen zijn voor 2017.

Wat deed je op je verjaardag?

Ik weet het niet goed meer eigenlijk.

Waar heb je om moeten huilen?

Kraamtranen zijn toch wel echt dikke huilbuien. Vooral toen ik tijdens de kraamweek op werd genomen in het ziekenhuis met hoge koorts. Ik vond het vreselijk daar weer te zijn en Benjamin daar ook weer mee naar toe te hebben moeten slepen.
En ik kon ook best huilen van vermoeidheid of het besef dat dat kleine hummeltje ons kindje is. Van blijdschap heb ik dan ook zeker gehuild.

Waar werd je heel erg blij van?

Dat kun je wel raden denk ik… Benjamin!

Wat had je vaker of meer willen doen?

Slapen! Tijdens mijn zwangerschap sliep ik vreselijk slecht en tijdens de eerste tijd met een baby slaap je ook niet geweldig, al mogen we absoluut niet klagen daarover want meneer sliep al heel snel door en is een makkelijke slaper.

Wat had je minder willen doen?

Pijn hebben! Als dat al iets is wat je kunt doen. Nare bekkenklachten tijdens de zwangerschap en een hele lange nasleep van dingen na de bevalling. :'(

Heb je iemand gemist?

Ik had graag Benjamin aan mijn opa willen hebben voorstellen, maar die overleed het jaar ervoor helaas.

Wat is het belangrijkste dat je in 2016 geleerd hebt?

Dat je soms de boel de boel moet kunnen laten om simpelweg te genieten, want dat is zoveel belangrijker dan wat dan ook.

Geef 2016 een cijfer van 1-10.

Ik geef het jaar een 8, met 2 punten aftrek voor de minder leuke dingen. 🙂

 

 

3 thoughts to “Dit was mijn 2016”

  1. Toch ondanks een minder fijne bevalling een heel mooi jaar, je hebt er iets heel moois voor terug gekregen, daar ben ik blij om. En ja die verhalen over bevallingen, die hoorde ik liever ook niet, bij de 1 ging het zo snel, bij de ander, nou ja, je kent ze ondertussen hebt het mee gemaakt, een hobby? Voor sommigen lijkt het wel zo te zijn 😉 hahahaha

    Ik ben blij dat het goed gaat met jullie, en ik wens jullie een fantastisch nieuwjaar toe! Dat al je wensen en dromen maar uit mogen komen!

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *